Kontra

- Landsholdet mangler kant, krav og vrede, vurderer legende

Der mangler spillere med kant på det danske kvindelandshold, lyder det fra den tidligere landsholdsspiller Karin Mortensen.

Karin Mortensen har været med til at sikre dansk kvindehåndbold nogle af de allerstørste triumfer i historien i form af to OL-guldmedaljer og en EM-titel i starten af det nye årtusinde.

Hovedingredienserne i de succeser var ifølge den tidligere landsholdskeeper, at holdkammeraterne turde både at råbe af hinanden og stille krav.

Medaljer og store triumfer har det nuværende kvindelandshold ikke taget nogle af siden 2013, hvor det blev til VM-bronze. Og skal dansk kvindehåndbold igen til tops internationalt, så skal der ske ændringer i spillernes indstilling.

- Der mangler spillere på holdet, der i ny og næ kaster en bold efter træneren. Eller smider med en drikkedunk, stiller nogle krav eller flejner fuldstændig ud over nogle små ting, så man kan få rystet posen lidt engang i mellem. Det har jeg selv gjort, fortæller Karin Mortensen i TV 2 SPORTs håndboldmagasin "Kontra".

- Jeg synes godt, at man kunne stille lidt større krav til hinanden. Det er lige fra forberedelse og videosening til at lære sine modstandere bedre at kende. Det var noget, jeg ville have krævet, hvis jeg spillede på holdet i dag.

- Jeg kunne ikke spille på det landshold

Netop krav til sig selv og holdkammeraterne, temperament og vilje til at vinde er sådan de fleste husker Karin Mortensen fra hendes tid i rødt og hvidt.

En indstilling, keeperen ikke stod alene med, men som var til stede hos flere andre af de danske landsholdsspillere og ifølge Mortensen var med til at sikre succes.

- Jeg har spillet på hold med en masse, der havde noget kant. Der har været konfrontationer, store dramaer og opgør internt på holdet, og vi har haft folk, der er brudt sammen. Men det har været med til at knytte os endnu mere sammen som et hold. Jeg tror på, at hvis man skal op og spille på det højeste niveau og vinde de største ting, så skal du have nogle af de konfrontationer.

Det mangler der ifølge Mortensen på det nuværende landshold, og derfor tror hun ikke, at hun ville passe særlig godt ind i landstræner Klavs Bruun Jørgensens trup.

- Jeg tror, jeg ville have haft svært ved at agere på det landshold, der er i dag. Jeg tror også, de, der spiller i dag, ville have været en lille smule skræmt af at spille med mig, fortæller Karin Mortensen.

Karin Mortensen nåede gennem sine 12 år på landsholdet 233 kampe i målet og vandt fire medaljer.

Se hele udgaven af "Kontra" med Karin Mortensen på TV 2 PLAY.