Burgaard tog ikke udvisning tungt: - Jeg smilte de sidste otte minutter

Der var intet, der kunne tørre smilet af Louise Burgaard, da hun sammen med Herning-Ikast fredag sikrede en plads i DM-semifinalerne.

Herning-Ikast sikrede sig fredag én af de fire eftertragtede billetter til DM-semifinalerne med en storsejr på 31-19 over Aarhus United.

Dermed holder midtjyderne liv i drømmen om medaljer og et muligt danmarksmesterskab. Det kan de særligt takke Louise Burgaard for. Bagspilleren var i stort spillehumør og blev kampens topscorer med ni mål.

Faktisk var Burgaards humør så godt undervejs i kampen, at selv ikke en to minutters udvisning kunne tørre smilet af den 26-årige skytte.

- Man kan jo bare ikke lade være med at løbe rundt og smile de sidste otte minutter, når man fører med 13. Jeg er simpelthen så glad, sagde Louise Burgaard til TV 2 SPORT efter kampen.

- Jeg er allermest glad. Og lettet over pladsen i semifinalen.

Hos TV 2 SPORTs håndboldekspert Trine Nielsen, var der ingen tvivl om, at Burgaard var kampens helt store oplevelse. Hovedpersonen selv var dog noget mere fåmælt, da hun blev bedt om at sætte ord på sin egen præstation efter kampen.

- Vi spiller allesammen pisse godt. Den skulle bare have alt, hvad den kunne trække. Jeg synes, jeg lykkes med nogle gennembrud og viser noget af den power, jeg kan byde ind med.

Med sejren sikrede Burgaard og resten af Herning-Ikast sig en plads i semifinalerne. Her skal midtjyderne formentlig møde de suveræne grundspilsvindere fra Odense Håndbold.

- Vores topniveau er rigtig højt, men vores bundniveau er virkelig lavt. Man kan ikke rigtig regne med os. Nu har vi forhåbentlig lige en uge inden semifinaler, hvor vi kan få ro på tingene, og så må vi nørde Odense ned til mindste detalje.

- De har virkelig spillet godt og stabilt. Det bliver sindsygt svært for os. Vi skal spille op til vores topniveau. Ellers får vi høvl, siger Burgaard.

Burgaard er landsholdsaktuel

Topniveauet var til stede hos Louise Burgaard fredag.

Og det var ikke den dårligste dag, bagspilleren ramte det på. Landstræner Klavs Bruun Jørgensen var nemlig på plads i hallen, og han var da også ganske tilfreds med Burgaards præstation.

- Hvis hun bliver ved med at levere sådan der, er hun da inde omkring det danske landshold. Vi har nogle kvalifikationskampe mod Schweiz i slutningen af maj, og der regner jeg da med, at hun er med, fortalte landstræneren til TV 2 SPORT efter kampen.

- Hun er også inde i en periode, hvor der er lidt færre skader. Det giver altså bare lidt mere stabile præstationer.

Louise Burgaard har gang i sin sidste sæson hos Herning-Ikast. Fra næste sæson vil den 26-årige dansker i stedet være at finde i den franske liga hos Metz.