Håndbold

Herning-Ikast er klar til DM-semifinalen efter storsejr

Herning-Ikast vandt nøgleduellen i slutspillet mod Aarhus United med 31-19. Sejren udløser semifinalebillet.

Herning-Ikast-spillerne samlede sig i en stor gruppe og kunne sammen juble over sejren over Aarhus United fredag eftermiddag.

Sejren på 31-19 betyder nemlig, at holdet er klar til DM-semifinalen.

Hjemmeholdet var ganske suveræne fra start i både forsvaret og angrebet, og det betød, at de holdt Aarhus United nede på otte scoringer, imens de selv scorede 14 gange. De forsatte i andet halvleg og vandt altså med 12 mål.

Herning-Ikast - Aarhus United 31-19

  • Første halvleg: 14-8
  • Topscorer: Louise Burgaard (9 mål)
  • Udvisninger: 2 til Herning-Ikast, 1 til Aarhus United

Sådan forløb kampen /ritzau

De aarhusianske gæster nåede kun at være foran en enkelt gang - ved 1-0 - før midtjyderne tiltvang sig at lille overtag på måltavlen i en forholdsvis jævnbyrdig indledning første halvleg.

Efter 18 minutter reducerede Celine Lundbye, så aarhusianerne blot var bagud 8-9. Det viste sig at være udeholdets sidste mål i første halvleg.

Det udnyttede hjemmeholdet til at slå det afgørende hul ved at vinde de resterende 12 minutter med 5-0, så pauseføringen lød på 14-8 til Herning-Ikast.

Blødningen blev ikke stoppet, og da Aarhus-træner Heine Eriksen nede med 12-23 tog en timeout, påpegede han, at kampen var tabt, og at det nu handlede om, at cifrene ikke skulle blive grimmere.

Det lykkedes næsten. Formlen for at stoppe en velspillende Louise Burgaard fandt aarhusianerne dog aldrig. Burgaard scorede ni gange, før midtjyderne skånede modstanderne ved at bænke bagspilleren til sidst.

Esbjerg får hjemmebanefordel

Senere fredag sikrede Team Esbjerg sig endegyldigt førstepladsen i gruppen ved at vinde 29-25 over Viborg HK.

Førstepladsen kan være vigtig, da den giver hjemmebanefordel i en eventuel tredje semifinale.

Med Team Esbjergs sejr står det også klart, at den ene semifinale bliver mellem Odense og Herning-Ikast. Esbjergs modstander er ikke fundet endnu, men det bliver enten København eller Nykøbing-Falster.