Håndbold

Tønder sikrer playoffkampe om en plads i herreligaen

Arkiv. TM Tønder har sikret sig en playoffkamp mod et hold fra den bedste liga. TV 2 SPORT

TM Tønder vandt begge kampe mod Team Sydhavsøerne og er nu sikret en playoffkamp mod et hold fra den bedste række.

Et uafgjort resultat var nok for TM Tønder, hvis de skulle sikre sig kvalifikationskampe i jagten på igen at spille i Herre Håndbold Ligaen.

Tønder vandt nemlig den første kamp i oprykningsspillet mod Team Sydhavsøverne. Derfor blev avancementet sikret ganske sikkert, da de også vandt den anden kamp med 29-28.

Det betyder nu, at holdet er endnu et skridt tættere på at spille i den bedste danske håndboldliga, som de rykkede ned fra sidste år.

- Det betyder rigtig meget. Vores mål, da vi rykkede ud sidste år, var jo, at vi gerne ville tilbage igen. Det var både som klub, by og ikke mindst som spillertrup. Vi har arbejdet hårdt for gerne at ville tilbage igen, siger Torben Sørensen, der er cheftræner i TM Tønder, til TV 2 SPORT.

- Men vi vidste også godt, at det ville blive svært, da vi mistede ni mand (efter nedrykningen, red.). Så der var alligevel nogle bjerge, der skulle bestiges i løbet af sæsonen.

Tæt afslutning

TM Tønder startede kampen godt og havde det største forspring i kampen, da de kort inde i anden halvleg var foran med otte mål.

Men Sydhavsøerne begyndte at hale ind og fik faktisk udlignet til 28-28 med 11 sekunder igen. Sydhavsøerne skulle dog bruge en sejr, og derfor gik de frem i banen i lagde et højt pres. Men det udnyttede fløjspilleren Hans Martin Asmussen og bragte Tønder foran med 29-28.

- De satsede mere i deres spil, og så begyndte vi at få stolpe ud på nogle skud, som ikke havde i første halvleg. Så begyndte vi måske at blive bange for at miste det, men vi vidste også godt hele tiden, at uafgjort var fint.

Vi er i hvert fald ikke bange for at møde et ligahold

Torben Sørensen, TM Tønder-træner

- De scorede 11 sekunder før tid, og så skulle vi give bolden op med fem sekunder tilbage, og så løb de bare frem. De vidste godt, at de ikke kunne bruge uafgjort til noget. Selvom målscoren i anden halvleg godt kan lyde vanvittigt, synes jeg faktisk, at vi havde kontrol over det, siger Sørensen.

En tro på egne evner

Kampen om den sidste plads kan meget vel komme til at stå mellem KIF Kolding og Lemvig-Thyborøn. KIF er uden point efter én kamp, mens Lemvig har et enkelt point efter to kampe. Der er fire spillerunder i nedrykningsspillet.

Cheftræneren fortæller, at uanset hvilket hold, de skal møde, vil de udnytte det gode momentum, de kommer med.

- Vi kommer i hvert fald med en masse succes og tro på egne evner, og så skal vi møde et hold, som har tabt mere, end de har vundet i år. De fleste af spillerne på holdet har prøvet at spille liga før. Så vi er i hvert fald ikke bange for at møde et ligahold, siger Torben Sørensen.

Stillingen i nedrykningsgruppen

Ribe-Esbjerg og KIF Kolding har kun spillet én kamp i nedrykningsgruppen.

  • Mors-Thy – 6 point
  • Ribe-Esbjerg – 4 point
  • Nordsjælland – 3 point
  • Lemvig – 1 point
  • KIF Kolding – 0 point