Træner spurgte spillerne, om han ’bare skulle melde afbud’ til afgørende kamp

København Håndbold og Claus Mogensen er klar til DM-semifinalen, selvom cheftræneren ikke var tilfreds med den sidste træning inden kampen.

København Håndbold leverede et stort resultat, da de mandag besejrede Odense Håndbold med 27-19 og dermed tog den sidste plads i DM-semifinalen.

København-spillerne viste gejst og vilje hele kampen igennem, og det var blandt andet med til at gøre, at de gik sejrrigt ud af opgøret.

Men det var faktisk ikke den bedste optakt til den afgørende kamp, som København fik.

- Det er ingen hemmelighed, at vi havde en elendig træning i går (søndag, red.), hvor Claus måtte spørge os piger efter træningen: "Hvis I ikke har mere at komme med, skal jeg så ikke bare ringe og melde afbud?," fortæller fløjspilleren Louise Føns til TV 2 SPORT.

- Det er fuldstændig fantastisk, at vi så rejser os på den her måde.

Hvordan kunne sådan en træning foregå inden så vigtig en kamp?

- Jeg tror bare, at der har været så mange nerver i spil. Vi vil så gerne i de her semifinaler, og vi troede rigtig meget på, at vi kunne gøre det. Så er der selvfølgelig en masser nerver, og et eller andet sted ligger det jo i baghovedet, at det ville være en frygt ikke at gå ud og gøre det.

Det betyder bare meget, at vi rejste os, efter at vi har haft pistolen for panden hele ugen

Louise Føns, København-spiller

- Der var en større offervilje

Claus Mogensen fortæller selv efter opgøret, at disciplinen var kommet tilbage til København-holdet, og det betød blandt andet, at forsvaret stod en brandkamp.

- Jeg er en lettet mand og er enormt glad. Vi spillede rigtig godt og var meget, meget disciplinerende. Vi fik halveret det antal mål, Odense lavede mod os sidst. Der var en lidt større offervilje i vores forsvar, og det betød også, at Johanna Bundsen stod en fremragende kamp, siger Claus Mogensen.

København Håndbold var tvunget til at tage minimum ét point, hvis de skulle være sikre på at spille sig i semifinalen. Det scenarie har de haft i tankerne hele den foregående uge, og det er måske også det, der har påvirket dem i træningen, fortæller Louise Føns.

Derfor er der bare ekstra stor glæde på holdet, når det hele så endeligt går op.

- Jeg er simpelthen så glad, og jeg er så stolt af det her hold. Det betyder bare meget, at vi rejste os, efter at vi har haft pistolen for panden hele den her uge. Det er dejligt, at sæsonen ikke er slut endnu. Vi kommer ind med en attitude, vindermentalitet og en kæmpe gejst, der bare var så fantastisk, siger Louise Føns.

København Håndbold skal nu møde Team Esbjerg i DM-semifinalen. De første kampe kan du se på lørdag med optakt fra klokken 13.30 på TV 2 og TV 2 PLAY.