Ekspertens bud på, hvem der vinder guld, sølv og bronze

TV 2 SPORTs håndboldekspert Trine Nielsen forudser to meget tætte DM-semifinaler, men tror på, at Odense Håndbold møder Team Esbjerg i finalen.

Lørdag venter det første opgør i kvindernes DM-semifinaler, hvor Team Esbjerg møder København Håndbold, mens Odense Håndbold tager imod Herning-Ikast.

Her bliver der spillet bedst af tre opgør, og vurderet ud fra slutspillet er der to hold, der skiller sig ud, mener TV 2 SPORTs håndboldekspert Trine Nielsen.

- Odense og Esbjerg har spillet overbevisende i slutspillet, men kigger vi på den seneste runde, så er København dem, der kommer ind med mest swung, fordi de har haft en optursoplevelse med sejren over Odense mandag. Odense har haft en decideret dårlig oplevelse, og både Team Esbjerg og Herning-Ikast havde en kamp, der bare skulle spilles, siger hun.

Sidste år vandt København Håndbold DM-guld, efter de besejrede Odense Håndbold i finalen, og begge mandskaber er igen i år blandt de sidste fire deltagere.

Trine Nielsen har før de to semifinaler lavet en vurdering af de fire semifinalisternes chancer, og hun forventer ikke en gentagelse af sidste års finale. Hjemmebanefordelen kan nemlig vise sig at blive afgørende, hvis semifinalerne skal ud i et tredje opgør.

- Det er de to hjemmebanefavoritter, der når finalen. Det skal have stor betydning. I og med at holdene er så lige, så skal det være hjemmebanen, der trækker. Så det må blive Odense og Esbjerg.

- Men de her semifinaler er ekstremt åbne, og det er fedt, slår eksperten fast.

Herunder kan du se Trine Nielsens powerranking før semifinalerne:

1. Team Esbjerg

- Jeg synes, de har en spændende trup, fordi de har rigtig mange profiler. Sidste år i slutspillet lukkede Sandra Toft fuldstændig af.

- Hun har ikke helt ramt topniveau, men hun kan det, når det gælder. Esbjerg kan spille med to forskellige forsvar og har mange gode forsvarsspillere. Derudover har de profilerne angrebsmæssigt.

Team Esbjerg har de største profiler i angrebet, mener Trine Nielsen.
Team Esbjerg har de største profiler i angrebet, mener Trine Nielsen. Foto: John Randeris / Ritzau Scanpix

2. Odense Håndbold

- De har rigtig gode muligheder, hvis Mie Højlund kommer med. Jeg håber, det var for at spare hende, hun ikke spillede mandag mod København, og at det ikke var fordi, den finger er så skadet, som det lyder til.

- Jeg ved godt, at der var nogle andre præmisser mod København, hvor Odense ikke havde noget på spil. Men Odense var ideforladte angrebsmæssigt, synes jeg. Odense mangler nogle enere angrebsmæssigt, og dem synes jeg, Esbjerg har.

Kathrine Heindahl og Odense Håndbold tabte mandag med 27-19 til København Håndbold.
Kathrine Heindahl og Odense Håndbold tabte mandag med 27-19 til København Håndbold. Foto: Sportxpress / Ritzau Scanpix

3. Herning-Ikast Håndbold

- De bør være så tætte de to semifinaler. Inden sæsonen havde jeg Odense som storfavoritter, men da Mette Tranborg blev skadet, synes jeg, at det udlignede sig gevaldigt, og der kom flere om buddet.

- Men Herning-Ikast har ligesom de andre hold rigtig fine muligheder. Deres udsving har til tider været store, og det gør, at jeg tror, de får det svært mod Odense i semifinalen.

Louise Burgaard og Herning-Ikast har haft store udsving i deres præstationer, mener Trine Nielsen.
Louise Burgaard og Herning-Ikast har haft store udsving i deres præstationer, mener Trine Nielsen. Foto: John Randeris / Ritzau Scanpix

4. København Håndbold

- Det er dem, der kommer ind med den bedste power, fordi de senest vandt over Odense, men de har spillet alt for svingende i slutspillet. En ting er, at de har tabt de kampe, de har, men spillemæssigt synes jeg ikke, det har været prangende.

- Men de slutter med en rigtig god præsentation mod Odense, og det betyder meget, når man går ind til semifinalerne. De går altså ind til semifinalerne med en god mavefornemmelse, og derfor vil jeg på ingen måde afskrive dem i kampen om at komme i finalen.

København træner Claus Mogensen sluttede slutspillet godt af, da de besejrede Odense Håndbold i den sidste kamp før semifinalerne.
København træner Claus Mogensen sluttede slutspillet godt af, da de besejrede Odense Håndbold i den sidste kamp før semifinalerne. Foto: Thomas Sjørup / Ritzau Scanpix

DM-semifinalerne

  • Odense - Herning-Ikast
  • Esbjerg - København

Holdenes første semifinaler spilles lørdag 27. april og kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY fra klokken 13.30.