Håndbold

Stort handicap for SønderjyskE: Topscoreren er færdig for sæsonen

Aaron Mensing blev skadet i SønderjyskE's seneste kamp mod Aalborg TV 2 SPORT

Aaron Mensing har revet en sene i sin lillefinger over og må holde seks ugers pause væk fra håndboldbanen.

Se TTH Holstebro - SønderjyskE direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 18.

De har gjort, hvad de kunne. Sundhedssektoren i SønderjyskE.

De seneste dage har klubben afsøgt alle muligheder for at finde en skinne til Aaron Mensings lillefinger, som kunne gøre det forsvarligt for sønderjydernes topscorer og mest assisterende spiller i denne sæson at spille aftenens slutspilskamp mod TTH Holstebro.

Men Mensing kommer ikke på banen i Gråkjær Arena i aften. Eller i resten af slutspillet for den sags skyld.

- Han er ude i seks ugers tid. Så medmindre vi da når helt til DM-finalen, er Aarons sæson slut, siger SønderjyskE-træner Kasper Christensen til TV 2 SPORT.

Det er en sene i den 21-årige bagspillers lillefinger på højre hånd, der er problemet. Senen blev revet over i SønderjyskE's seneste kamp mod Aalborg og skal have hvile til at gro sammen igen. Ellers risikerer Mensing, at lillefingeren på den hånd, han kaster med, bliver permanent krum.

- Det er ikke sådan, at fingeren gør ondt lige nu, men jeg har snakket med flere forskellige, der fortalte mig, hvilke konsekvenser det kan få, hvis jeg spillede. Jeg er 21 år, derfor mente vi, at det var det mest ansvarlige, fortæller hovedpersonen selv til TV 2 SPORT.

- Jeg går med en skinne, som jeg skal have på i de næste 5-6 uger. Det ser ikke ud af meget. Det er rigtig træls. Jeg er rigtig, rigtig ærgerlig, men der er ikke så meget at gøre ved det.

Og den beslutning bakker træner Kasper Christensen fuldt op om.

- Hvis han får et slag på fingeren igen, vil han måske ikke kunne holde ordentlig på bolden i fremtiden. Den risiko vil vi ikke tage. Aaron skal spille håndbold mange år endnu, siger Kasper Christensen til TV 2 SPORT.

Aaron Mensing er SønderjyskE's topscorer - og nummer fem på den samlede topscorerliste i denne sæson - med 143 mål. Med 74 assists er han også den spiller, der har haft den næstsidste hånd på flest sønderjyske scoringer.

SønderjyskE har længe også måtte undvære playmakeren Chris Jørgensen, efter han fik en hjernerystelse i et biluheld tilbage i januar.