Håndbold

Aalborg-stjerne på lånt tid i dansk håndbold - tæt på tysk topklub

- Jeg er bare glad for, at vi har kontrakt med ham for endnu en sæson, siger Aalborg-direktør om tysk interesse for topscorer.

Omar Ingi Magnusson spiller på lånt tid i den danske håndboldliga.

Den 22-årige islandske højreback har i sin første sæson i Aalborg Håndbold understreget sit ekstraordinære håndboldtalent og er lige nu både Aalborg-topscorer med 144 mål og med 117 assists spilleren med klart flest målgivende afleveringer af alle i den danske liga.

Hans præstationer er også blevet bemærket ude i Europa.

Den tyske avis The Volksstimme, der har hovedsæde i Magdeburg, kunne onsdag fortælle, at byens lokale bundesligahold er tæt på en aftale med Omar Ingi Magnusson fra sommeren 2020.

En oplysning, som det efterfølgende er lykkedes TV 2 SPORT at få bekræftet af flere kilder med indsigt i interessen fra den tyske topklub.

- Det er korrekt, at Magdeburg er en af flere tyske klubber, der har vist interesse for Omar, siger Omar Ingi Magnussons danske agent, Peter K. Bertelsen, til TV 2 SPORT.

Er der en aftale på plads med Magdeburg?

- Det har jeg ingen kommentarer til, siger agenten.

Omar Ingi Magnusson, der i spillestil er blevet sammenlignet med den islandske legende Olafur Stefansson, kom fra islandske Valur til den danske liga i 2016. De første to sæsoner spillede han i Aarhus Håndbold, men siden sidste sommer har hans arbejdsgiver været Aalborg Håndbold, der har kontrakt med islændingen frem til netop sommeren 2020, hvor Magdeburg så står klar til at overtage ham.

- Jeg har ikke nogen kommentarer til det der, men man skal jo ikke være en professor i håndbold for at kunne se, at Omar er dygtig og har spillet en forrygende sæson. Det er der også klubber i udlandet, der er opdaget. Så jeg er bare glad for, at vi har kontrakt med ham for endnu en sæson, siger Aalborg-direktør Jan Larsen til TV 2 SPORT.

Han afviser, at der er planer om at sælge Omar Ingi Magnusson til en udenlandsk klub allerede denne sommer.

Magdeburg ligger aktuelt nummer tre i Bundesligaen og har flere danske spillere på lønningslisten i Michael Damgaard, Jannick Green og Mads Christiansen.

Netop Mads Christiansen skal i næste sæson spille på hold med Omar Ingi Magnusson, når den tidligere danske landsholdsspiller og OL-guldvinder til sommer vender hjem til dansk håndbold og Aalborg efter tre år i Tyskland.

TV 2 SPORT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Omar Ingi Magnusson selv og fra Magdeburg om forhandlingerne mellem den tyske klub og islændingen.