Larvik taber 9-39 i semifinale

16x9
Lene Rantala og Larvik tabte med hele 9-39 i klubbens første semifinale mod Kristiansand. Foto: Morten Juhl / Scanpix

Den norske håndboldklub Larvik led et overordentligt stort nederlag, da den hårdt ramte klub tabte med 30 mål i semifinalen mod Kristiansand.

Det var på forhånd forventet, at semifinalen mellem Kristiansand og Larvik ville blive en ensidig affære – og det blev det i den grad også.

Larvik tabte med hele 9-39 efter at have været bagud med 3-20 i pausen.

Traditionsklubben Larvik, med danske Lene Rantala som cheftræner, stillede med kun to førsteholdsspillere, efter alle spillernes kontrakter udløb den 30. april.

Resten af Larviks holdkort var fyldt op med spillere, der til dagligt gør sig i samarbejdsklubben Larvik Turn og spillere fra Larviks ungdomshold.

Klubben er i store økonomiske problemer, og derfor lod de spillernes kontrakter udløbe en måned før, at de oprindeligt skulle.

Og dét med visheden om, at det ville gå ud over holdets slutspilschancer.

Inden kampen gik meldingerne på, at ingen af de nu tidligere førsteholdsspillere ville stille op for Larvik, der har vundet det norske mesterskab 19 gange i klubbens 30-årige historie.

Men målmand Guro Rundbråten og stregspiller June Andenæs, der begge spillede på førsteholdet i denne sæson, var med i kampen – dog uden at de kunne ændre meget på kampens udfald.

- En parodi

På forhånd var der ikke mange, der så frem mod semifinalekampene.

Udsigten til et opgør uden spænding faldt ikke i god jord hos TV 2 Norges håndboldekspert Bent Svele.

- Med dette bliver slutspilssemifinalen en parodi. Så kan man mene det, man vil, men jeg finder det mærkeligt, at førsteholdsspillerne ikke spiller, når de har gjort det hele vejen, siger Bent Svele.

Senere på måneden spiller Kristiansand Champions League Final4.

Kampene mod Larvik kan klubben ikke bruge som nogen optakt.

- Det er synd for Kristiansand. De havde nok håbet på to ordentlige kampe, før de skulle spille Final4 i Champions League. Nu bliver det bare nonsens. Dette undergraver jo norsk håndbold som produkt, siger Bent Svele.

Semifinalerne i Norge spilles bedst af tre kampe. Den anden semifinale er fredag den 3. maj.