Håndbold

TTH havnet i 'grotesk situation' - skal spille tre kampe på fire dage

TTH Holstebro kommer på en svær opgave, når de i maj måned skal spille fire vigtige kampe på syv dage.  Johnny Pedersen / Ritzau Scanpix

14 timer efter den sidste kamp i slutspillet skal TTH Holstebro stå til rådighed i Kiel, hvor de skal spille Final 4 i EHF Cup.

- Det er en grotesk situation.

TTH Holstebros direktør, John Mikkelsen, er frustreret over vestjydernes kampprogram i midten af indeværende måned, hvor de skal spille sidste kamp i slutspillet den 15. maj og semifinale i EHF Cup mod THW Kiel to dage senere.

Det er en rigtig træls og meget uheldig og urimelig situation

John Mikkelsen

Situationen er opstået, fordi ingen i dansk håndbold har opdaget, at kampene i Final 4, der afholdes i Kiel, spilles fredag og lørdag i stedet for lørdag og søndag, som ellers er normalen. Derfor blev der ikke taget højde for det, da kampprogrammet for det danske slutspil skulle fastlægges.

- Jeg synes, som elitesportsklub er det en rigtig træls og meget uheldig og urimelig situation at spille så mange kampe på så kort tid. Vi byder vores spillere en meget hård periode, som jeg ikke tror, vi ser andre steder i sportens verden, siger John Mikkelsen til TV 2 SPORT.

TTH Holstebros tætte kampprogram

Den 12. maj: TTH Holstebro-Skjern

Den 15. maj: Aalborg Håndbold-TTH Holstebro

Den 17. maj: THW Kiel-TTH Holstebro

Den 18. maj: Finale eller bronzekamp i EHF Cup

Det europæiske håndboldforbund, EHF, sendte den 6. december en pressemeddelelse ud med de pågældende informationer. Pressemeddelelsen blev også sendt ud til de klubber - heriblandt TTH Holstebro - der havde tilmeldt sig EHF's nyhedsbrev.

Pressemeddelelsen handlede først og fremmest om, at Kiel var blevet tildelt værtsskabet, og derfor havde TTH Holstebro ikke taget notits af, at kampdagene var blevet flyttet.

- Vi bærer selvfølgelig en del af skylden. Normalvis har vi DHF (Dansk Håndboldforbund, red.) til at varetage turneringsplaner og reglementet. Vi tjekker som regel ikke EHF. Men i dette tilfælde er der så ikke nogen, der har opdaget det, siger John Mikkelsen.

Ansvaret ligger hos EHF

Turneringschefen i Dansk Håndboldforbund, Frank Smith, fortæller til TV 2 SPORT, at de ikke har fået nogen information fra EHF, hvor de har gjort klart, at datoerne for Final 4 er blevet ændret til den 17. og 18. maj.

- Det, der er sket i den her sag, er, at EHF har ændret deres hidtidige udmelding, som de kom med på det tidspunkt, de udbød Final 4. På det tidspunkt vidste vi, at der skulle spilles lørdag og søndag. På et eller andet tidspunkt, og uden at nogen af parterne har opdaget det, har de ændret det til fredag og lørdag.

- Jeg tror ikke, vi har fået det nyhedsbrev. Men jeg vil så sige, at hvis man ændrer noget, der er så vigtigt som en spilledato, der kan påvirke et andet lands turnering, så skal man melde det helt tydeligt ud i stedet for at sende det afsted i et nyhedsbrev.

Ligger ansvaret hos EHF?

- Helt klart. Det er jo deres turnering, der er årsagen til den her situation, vi har. Jeg vil så også sige, at det ikke handler om at placere en abe. Det handler om at undgå sådan noget, siger Frank Smith.

TV 2 SPORT har været i kontakt med kommunikationschefen i EHF, JJ Rowland, der oplyser, at forbundet i december distribuerede informationerne ved hjælp af deres "normale kanaler", der dækker over EHF's hjemmeside og et nyhedsbrev.

Kamp i slutspillet kan ikke flyttes

TTH Holstebro blev opmærksom på situationen for 10 dage siden, da EHF kontaktede dem i forhold til en række praktiske informationer. Den vestjyske klub valgte herefter at kontakte DHF med henblik på at finde en løsning.

Vi har ikke været urimelige og sige, at vi skal have en uge. Vi har ønsket én dag

John Mikkelsen

Forslaget om at flytte kampen mellem TTH Holstebro og Aalborg den 15. maj én dag tilbage blev afvist, da det for to år siden blev vedtaget, at alle kampe i sidste runde af slutspillet skal spilles på samme tidspunkt.

Derfor blev det undersøgt, om hele sidste spillerunde kunne flyttes til den 14. maj, men her blev det vurderet, at konsekvenserne for de andre klubber ville være for store.

- Det er en rigtig dårlig situation. Men det er sådan en situation, som jeg vil kalde pest eller kolera-situation, fordi hvis vi havde fundet en løsning, der ville tilgodese TTH Holstebro, så ville det få konsekvenser for de andre klubber – i hvert fald dem, der har hjemmekampe, siger Frank Smith.

I TTH Holstebro ærgrer man sig over, at det ikke har været muligt at finde en løsning, da de informerede DHF om problemet med tre uger til den pågældende kamp.

- Vi har ikke været urimelige og sige, at vi skal have en uge. Vi har ønsket én dag, så vi kan opnå den hviledag, vi ønsker – og som alle danske klubber, som har spillet Europa, har haft hele sæsonen. Vi får ikke den hviledag, som vi har ønsket, og det er det, vi er træt af.

- Vi har faktisk oplevet en stor opbakning fra DHF, Divisionsforeningen, Udvalget for Professionel Håndbold og ligaklubberne om, at det er en situation, vi ikke har fortjent. Det har ikke kunnet lade sig gøre at skabe en situation, hvor andre ikke ville få store problemer.

DHF vil have en dialog med EHF

For at gøre det hele værre, så skal TTH Holstebro være til rådighed i Kiel - 337 kilometer sydpå - for presseaktiviteter og andre forpligtelser bare 14 timer efter afslutningen på kampen mod Aalborg.

En uholdbar situation, som den danske ligaklub nu må få det bedste ud af.

- Vi kigger fremad nu og ser, hvordan vi kan lave nogle forhold, der gør, at vi kan være nogenlunde friske til det historiske Final 4, der venter, siger John Mikkelsen, der forsikrer, at klubben også vil gøre alt, hvad de kan for at vinde de hjemlige kampe.

- Vi spiller med fuld tryk på både den 7., 12., og 15. maj, og så ser vi på, hvor mange spillere, vi har til rådighed. Vi må trække på vores fysioterapeuter og sørger for, at spillerne får en god behandling.

I DHF vil man nu tage kontakt til EHF og sørge for, at sådan en situation ikke opstår igen.

- Vi skal have en dialog med EHF om, hvordan vi sikrer os, at sådan noget ikke sker i forhold til deres turneringer fremadrettet. Det er vigtigt, at EHF hele tiden er skarpe i at fortælle, hvis der er ændringer i deres forudsætninger, fordi det går ud over vores forudsætninger, siger Frank Smith.

Udover TTH Holstebro og THW Kiel er Füchse Berlin og Porto også med i Final 4. Ingen af de tre andre hold skal spille kampe i ugen op til.