Håndbold

KIF Kolding tilbød spillerne halv løn før skæbnekamp

Spillerne skulle først have fået den resterende del af deres maj-løn efter afklaring om ligatilværelse. De fik den 2. maj, to dage før Lemvig-kamp.

Håndboldklubben KIF Kolding er presset både sportsligt og økonomisk.

Inden sidste uges skæbnekamp, hvor klubben med et point i udekampen mod Lemvig-Thyborøn kunne have sikret sig overlevelse i landets bedste håndboldrække, tilbød KIF-ledelsen at udbetale halvdelen af spillernes maj-løn før kampen.

I tilfælde af point og overlevelse ville spillerne få udbetalt den anden halvdel efter kampen.

Den model valgte spillerne at takke nej til.

Klubbens bestyrelsesformand, Brian Stein, bekræfter hændelsesforløbet over for JydskeVestkysten og TV 2 SPORT, men afviser, at ledelsens forslag skulle ses som et forsøg på at få spillerne til at præstere bedre i nøglekampen.

- Vi havde lidt knas med at skaffe de sidste basører, så vi spurgte dem egentlig, om det var okay, de fik halvdelen af lønnen i tirsdags (30. april, red.), og så ville vi overføre resten af lønnen tirsdag eller onsdag i den uge her. Det var de selvfølgelig ikke interesseret i, så de fik hele deres løn torsdag morgen (2. maj, red.).

- Vi sagde til dem "gå nu lige op og vind den kamp dér, og så kommer lønnen selvfølgelig i næste uge", og det kan godt være, det er blevet fejlfortolket. Det ved jeg ikke, siger Brian Stein til JydskeVestkysten.

Stein uddyber over for TV 2 SPORT, at der var tale om sponsorpenge, der ikke var kommet.

Skal ud i playoffkampe om ligaplads

Nyheden om for sen udbetaling af løn til spillerne står i skærende kontrast til de udmeldinger, den nye bestyrelse i KIF Kolding kom med, da den tiltrådte sidste år.

Her blev der talt om nye tider, økonomisk ansvarlighed og løn til tiden efter år med forsinkede lønudbetalinger til spillerne og trænerne.

I efteråret begærede Håndbold Spiller Foreningen på vegne af Bo Spellerberg, Lars Jørgensen, Marcus Cleverly og en fysisk træner KIF Kolding konkurs, men klubben formåede at redde sig.

Brian Stein bekræfter over for TV 2 SPORT, at klubbens økonomi er stram.

Kampen mod Lemvig-Thyborøn 4. maj endte KIF Kolding med at tabe 26-28. Derfor skal de 14-foldige danmarksmestre ud i afgørende playoffkampe mod TM Tønder om en plads i Herre Håndbold Ligaen.

Den første kamp spilles i Kolding fredag.