Håndbold

Nora Mørk er tilbage i den norske landsholdstrup

Nora Mørk gør comeback på landsholdet efter halvandet år. Patrik Stollarz / Scanpix Denmark

Nora Mørk var med på holdkortet tirsdag, da landstræner Thorir Hergeirsson præsenterede sit landshold til de kommende kampe.

En lang periode med skader ser nu ud til at være slut for den norske stjerne Nora Mørk.

Højrebacken er i hvert fald tilbage i den norske landsholdstrup, der tirsdag blev præsenteret på et pressemøde.

Mørk er med for første gang i halvandet år, efter at hun pådrog sig en alvorlig knæskade i februar sidste år. I november var hun tæt på et comeback, men eftervirkningerne af skaden gjorde, at hun måtte have endnu en pause.

Landstræner Thorir Hergeirsson glæder sig på Mørks vegne.

- Nora er udtaget som en af de 19 i truppen, og det er første skridt nu. Vi får at se, om hun deltager i kampene. I første omgang skal hun lige ind i gruppen og på holdet igen efter halvandet år.

- Men det er rart at have hende med igen, og jeg er glad på hendes vegne, siger landstræner Thorir Hergeirsson til handball.no.

Har spillet reservelandskamp

Nora Mørk har dog spillet lidt landsholdsbold efter sit comeback på klubniveau i Györ i april.

Det skete på det norske reservelandshold i en træningskamp mod Fredrikstad fra den norske eliteserie den 22. marts. 27-årige Mørk scorede blandt andet på straffekast og et gennembrud i landsholdets sejr på 27-24.

Hun har derudover annonceret, at hun forlader den ungarske storklub og skifter til rumænske CSM Bucuresti i den kommende sæson.

De norske kvinder skal spille tre kampe i maj og juni. Sverige er første modstander i en venskabskamp.

Derefter gælder det to opgør mod Hviderusland, hvor vinderen over to kampe kvalificere sig til VM-slutrunden i Japan i december.