Håndbold

Nedrykning vil fritstille spillerne og betyde uvis fremtid for KIF Kolding

Hele KIF Koldings eksistens kan komme i fare, hvis den traditionsrige klub taber de afgørende nedrykningskampe.

De spiller om en plads i næste sæsons herreliga, når KIF Kolding og TM Tønder i aften mødes i den første af tre mulige playoff-kampe.

Men for traditionsklubben KIF Kolding er der langt mere på spil.

Arbejdspladser - og endda selve klubbens eksistens - kan være i fare. Det erkender bestyrelsesformand Brian Stein, der sammen med resten af bestyrelsen har brugt de seneste dage på at regne på, hvad en eventuel nedrykning vil betyde for dansk håndbolds mest vindende herreklub med 14 mesterskaber.

- Det har vi overblik over, og det er selvfølgelig ikke køn læsning. Den økonomi, vi har, er baseret på ligaen, så det er klart, at så må vi igen ind og kigge på, hvordan vi kan optimere på vores økonomi - som vi i øvrigt har gjort i hele sæsonen, siger Brian Stein til TV 2 SPORT.

Hvor stor regningen ved en nedrykning nøjagtig bliver, vil han ikke ud med lige ud.

- Det er ikke interessant, før vi eventuelt står i situationen, synes han.

Han bekræfter dog, at spillerne i KIF Kolding i princippet er fritstillet, hvis en nedrykning skulle blive en realitet. Det er en standard-mulighed i alle officielle spillerkontrakter i dansk håndbold at beslutte, at en kontrakt bliver ophævet i tilfælde af nedrykning. Den boks er krydset af i kontrakterne i KIF, så klubben i tilfælde af nedrykning ikke er forpligtet af de nuværende kontrakter og i stedet kan tilbyde spillerne nye kontrakter - til en noget lavere løn.

- Så må vi jo finde ud af, hvem der skal udgøre kernen i en ny trup, der skal bringe os op igen. Det er den mulighed, vi har, siger Brian Stein.

Men skal klubben overleve i 1. division, er der stadig brug for flere indtægter.

- Det koster jo at spille håndbold, og det koster også at spille i 1. division. Og de penge skal vi ud og finde, hvis det sker, siger bestyrelsesformanden, der ikke vil garantere, at den investorergruppe, der før sæsonen skød over otte millioner kroner ind i klubben, er klar til at lægge flere penge for at redde klubben i tilfælde af en nedrykning.

- Jeg kan jo ikke garantere for andres folks penge og andre folks intentioner. Men jeg kan garantere, at jeg vil gøre, hvad jeg kan - og bestyrelsen vil gøre, hvad de kan - for at KIF stadigvæk er her, også selv om vi skulle risikere en tur i 1. division, siger Brian Stein til TV 2 SPORT.

Det er kun en uge siden, at KIF-ledelsen bad spillerne vente nogle dage med at få udbetalt halvdelen af deres løn for april, fordi penge fra en sponsor ikke var dukket op på klubkontoen tids nok.

KIF Kolding og TM Tønder bliver første kamp fredag aften klokken 18.30 i Kolding, mens kamp to og en eventuel kamp tre bliver spillet henholdsvis på tirsdag og næste fredag.

TV 2 SPORT sender direkte fra både kamp 2 tirsdag aften i Tønder og en eventuel kamp tre i Kolding næste sæson.