Håndbold

Svensk landsholdsspiller testet positiv i dopingprøve

En indtil videre anonym svensk landsholdsspiller er blevet testet positivt for brug af kokain.

I Sverige har en unavngiven landsholdsspiller i håndbold afleveret en positiv dopingprøve med spor af kokain.

Det er svenske TV 4, der lørdag aften bringer historien om den mandlige svenske landsholdsspiller, der endnu ikke har besluttet, hvorvidt han vil have analyseret B-prøven eller ej.

Spilleren, der ifølge svenske medier har repræsenteret flere klubber på eliteniveau i Sverige og har ligeledes været professionel i udlandet, er blevet suspenderet af sin klub, mens undersøgelsen af sagen foregår.

Selvom den svenske landsholdsspiller indtil videre er anonym for offentligheden, så er det lykkedes for den svenske avis Expressen at få hovedpersonen i tale.

- Det er ikke noget, jeg kan kommentere på, fordi sagen er i gang med at blive undersøgt. Min største drøm er, at jeg kommer til at spille håndbold igen. Lige nu er det en lang process, fortæller den anonyme håndboldspiller til Expressen.

Det er det svenske idrætsforbund, der skal behandle sagen sammen med det svenske håndboldforbund. Og her tager man naturligvis afstand fra doping.

- Det er noget vi fordømmer, og vi vil samarbejde med det svenske idrætsforbund i sagen, fortæller den tidligere håndboldspiller Peter Gentzel, der i dag er tilknyttet håndboldforbundet, på det svenske forbunds hjemmeside.

Det er dopingkommisionen i det svenske idrætsforbund, der lige nu afventer besked fra den af anonyme håndboldspiller på, hvorvidt han ønsker en analyse af B-prøven.

Hvis dette ønskes og B-prøven samtidig er positiv, så bliver sagen sendt videre til det svenske dopingnævn, der i sidste ende fælder dom i sagen og tildeler spilleren en eventuel straf.