Håndbold

Norsk stjernemålmand har ødelagt knæet

Katrine Lunde har revet sit korsbånd over. Dermed kommer den norske keeper formentlig ikke med til VM i november og december.

Den norske stjernemålmand Katrine Lunde kommer med al sandsynlighed til at gå glip af den kommende VM-slutrunde i håndbold til november og december.

Den 39-årige nordmand kom søndag slemt til skade, da hun sammen med sit norske hold Vipers Kristiansand spillede bronzekamp i Champions League.

Her måtte den EM-, VM- og OL-vindende keeper bæres fra banen i det 14. spilleminut efter en kollision med Metz-spilleren Beatrice Edwige. Et sammenstød, der har ødelagt Katrine Lundes korsbånd, og efter alt at dømme kommer til at holde hende ude af VM-slutrunden i Japan. Det viste en MR-scanning efter opgøret.

- Det er skræmmende, når sådan noget sker. Man kunne høre på hendes reaktion, at det var en alvorlig skade, fortalte Lundes holdkammerat Silje Waade efter kampen ifølge norske VG.

Hvis sammenstøddet alene ikke satte tankerne i gang om en alvorlig skade hos de fleste, så gjorde Lundes skrig af smerte, at alvoren hurtigt må være gået op for enhver i hallen.

- Det er ikke nogen god følelse, man står med, når man ser sådan noget. Hendes skrig var ikke rart at høre. Det er meget trist. Det er rent ud sagt et helvede, uddybede holdkammeraten Emilie Hegh Arntzen efter kampen til TV 2 Norge.

Efter lidt behandling på banen blev den 39-årige veteran til sidst båret ud på en båre, inden bronzeduellen mellem Vipers og franske Metz kunne fortsætte.

Vipers spillede for deres skadede stjerne

- På holdet blev vi enige om, at vi skulle spille den her kamp for Katrine, fortalte Emilie Hegh Arntzen efter kampen til norske TV 2.

Og den opgave slap de norske kvinder ganske fornuftigt fra. For selvom de måtte undvære deres måske største stjerne, så lykkedes det alligevel for holdet fra Kristiansand at vinde Champions League-bronzen efter en sejr på 31-30.

Men på trods af sejren, så var det alligevel den forfærdelige skade til Katrine Lunde, der fyldte mest hos holdet efter kampen.

- Det var en meget turbulent kamp. Katrine har været meget vigtig for os. Det er meget vanskeligt at se på, hvordan hun havde det på banen. Vi gjorde det her for hende, lød det fra reservekeeperen Eline Fagerheim til norske TV 2.

Katrine Lunde har ikke udtalt sig efter sin skade.

Det er ikke unormalt, at der venter en pause på mellem 9 og 12 måneder, når korsbåndet er revet over. Dermed kan den norske stjernekeeper se frem til en lang pause fra håndboldbanen, der altså med overvejende sandsynlighed koster hende VM senere på året.