Håndbold

Ydmygende ritualer i Flensburg - vred brystvorter med rørtang på akademi

Voldsomme optagelsesritualer var i flere år en fast del af hverdagen i ungdomsakademiet i den tyske storklub Flensburg-Handewitt.

Den tyske storklub SG Flensburg-Handewitt er røget i overskrifterne, efter tyske medier har beskrevet, hvordan ydmygende ritualer fungerede som en fast del af de mangefoldige tyske hånboldmestres ungdomsakademi i adskillige år.

Således bringer tyske NDR lørdag historien om, hvordan en ung anonym tysk håndboldspiller i 2016 blev udsat for et 'ydmygende optagelsesritual' fra de andre unge og håbefulde håndboldspillere på akademiet.

Her blev det 16-årige håndboldtalent holdt fast af tre andre akademispillere, der hev blusen af den unge dreng, mens en fjerde vred hans brystvorte med en rørtang foran flere andre af de unge akademidrenge.

- Det var forfærdeligt, jeg var meget bange, fortæller det anonyme offer til NDR, der trods råb og skrig ikke fik nogen hjælp.

Og den unge håndboldspiller er langt fra den eneste, der har været udsat for det noget voldsomme optagelsesritual.

Tyske NDR skriver lørdag, at 'alle nye gik igennem ritualet', og at det har været sådan siden akademiet åbnede i 2008 frem til 2016, hvor der var tilknyttet 20 drenge til de forsvarende tyske mestres akademi i Flensburg.

- Vi tager kraftig afstand

Netop i sommeren af 2016 fik akademiet viden om det alvorlige fænomen, der fandt sted internt hos de unge talenter. Her gik klubben aktivt ind og tog fat om problemet, der 'klart gik over grænsen'. Men det er først lørdag offentligheden har fået kendskab til historien.

- Jeg tager kraftigt afstand for sådanne ritualer. Desværre ses det i mange dele af vores samfund. Vi fortyder de her ting, der er sket i fortiden, men vi betragter dem som afsluttet nu, fortæller Flensburg-Handewitts sportsdirektør Dierk Schmäschke til klubbens hjemmeside.

Udover alvorsord med spillerne, der var tilknyttet på akademiet i 2016, ansatte den nordtyske klub ligeledes en sportspsykolog for at hjælpe de unge spillere i akademiet med at bearbejde de voldsomme oplevelser med ritualet.

Det er dog ikke alle, der er kommet videre efter den alvorlige episode.

Det anonyme offer, som lørdag stod frem i NDR, lider stadig under den voldsomme oplevelse på akademiet, som fik ham til at stoppe med at spille håndbold og har taget ham igennem et endnu uafsluttet terapiforløb.