- Det betyder alt, siger Böhme om landsholdsudtagelse

16x9
Simone Böhme glæder sig til at spille for Danmark igen. Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

Højrefløjen Simone Böhme er udtaget til kvindelandsholdet i håndbold for første gang siden september sidste år.

Efter otte måneders fravær skal Simone Böhme endnu engang forberede sig på at trække den rød/hvide landsholdstrøje på.

Mandag er højrefløjen nemlig blevet udtaget til Danmarks kommende VM-kvalifikationskampe mod Schweiz.

- Det er fantastisk. Jeg har kæmpet med, hvad jeg har for at få min plads tilbage, så det betyder rigtig meget. Det betyder alt at skulle repræsentere sit land. Det er kæmpe stort, og det er mere end en ære hver eneste gang. Så det er jeg rigtig glad for, siger Simone Böhme til TV 2 SPORT.

Böhme er udtaget som en erstatning for TTH-fløjen Mathilde Hylleberg, der har taget en frivillig pause fra håndbolden resten af sæsonen.

Siofok-spilleren, der blev fravalgt til EM i december, har siden sin landsholdsdebut i 2014 spillet 27 kampe for Danmark, og hun er mere end klar til endnu engang at vise, at hun hører til blandt landets bedste.

- Jeg synes, jeg har bevist, at jeg er landsholdsspiller. Jeg vil gøre mit bedste, som jeg altid gør. Hvad end jeg går ind til, gør jeg det hundrede procent, og det har jeg også tænkt mig at gøre til den her samling, siger fløjspilleren, der i weekenden vandt EHF Cuppen med en samlet sejr over Team Esbjerg med sit ungarske hold Siofok.

Og det var også målet i en sæson, hvor netop den ungarske klub altså har været Böhmes eneste prioritering.

- Jeg har haft fokus på det, jeg kunne gøre noget ved, og det har været klubholdet. Og så har målsætningen været at vinde EHF Cuppen og få en Champions League-plads i næste sæson eller i hvert fald kvalificere os til det.

Simone Böhme har scoret 27 mål for Danmark.