Håndbold

KIF Kolding sikrer ny skæbnekamp om overlevelse efter storsejr

KIF Kolding har med en sejr over TM Tønder på udebane sikret, at kampen om overlevelse skal sikres i et tredje opgør.

Der er lagt op til en særdeles afgørende kamp, når modtageren af pladsen i Herre Håndbold Ligaen skal findes.

KIF Kolding sikrede nemlig med en storsejr tirsdag, at deres skæbne endnu ikke er afgjort. Efter et nederlag i første kamp vandt Kolding den anden, og nu er der altså lagt op til et intenst tredje opgør, hvor KIF har hjemmebane.

TM Tønder 19 - 29 KIF Kolding

  • Pausestilling: 8-16
  • Udvisninger: 4 til Tønder, 6 til Kolding
  • Topscorere: Andreas Flodman (KIF) med 11 mål

Sådan forløb kampen /ritzau

For KIF handler den tredje kamp om at sikre eksistensen i Herre Håndbold Ligaen endegyldigt efter 35 år som en uafbrudt del af det fornemme selskab.

Kolding rykkede op i den bedste række i 1984 og har været der siden med 14 danske mesterskaber som resultat.

KIF virkede stærkt motiverede og stormede afsted fra første fløjt, og Martin Larsen øgede til 3-0 for gæsterne, som efter et kvarter var foran 6-2, og Andreas Flodman øgede til 9-3 for KIF.

Måske var spillerne yderligere motiverede af, at træner Lars Rasmussen ifølge TV2 Sport inden kampen viste en video, der skulle sætte skub i holdets spillere. Her berettede familiemedlemmer og kærester om, hvad en forbliven i den bedste række betyder.

'Mauer' satte af med begge ben og bragede bolden i kassen. Video: TV 2 SPORT

Det var dog på banen, det hele skulle afgøres, og her fortsatte KIF med at spille for eksistensen i den bedste række ved at holde et seriøst forspring frem mod pausen.

KIF Kolding gik således til pause foran 16-8, og det lignede en kamp, hvor det hele skulle ramle fuldstændigt, hvis ikke gæsterne skulle løbe med sejren.

Martin Larsen hamrede bolden i mål til 19-10 for KIF fem minutter inde i anden halvleg, og med ti minutter igen var gæsterne i front med 24-17, og det virkede ikke til, at det skulle gå galt.

Godt nok reducerede Tønders Nikolai Emil Keller og Benjamin Holm med deres mål til 19-24, og da uafgjort var nok for Tønder, så var nerver hos gæsterne til at forstå.

Fem KIF-scoringer i slutfasen punkterede dog al spænding i kampen med 28-19 og få minutter igen, og dermed kunne begge hold fokusere på næste blodige slag om få dage i Kolding.