Håndbold

- Jeg er ikke færdig endnu, fortæller 39-årige Lunde efter alvorlig skade

Katrine Lunde i store smerter i bronzekampen mod Metz. Tamas Kovacs / Ritzau Scanpix

Vipers Kristiansand har tilbudt Katrine Lunde en kontraktforlængelse på fire år, selvom den 39-årige målmand lige har ødelagt sit korsbånd.

Den norske stjernemålmand Katrine Lunde pådrog sig i weekenden én af de absolut værste skader, da hun ødelagde sit korsbånd i knæet.

Med sådan en skade kan den 39-årige EM-, VM- og OL-guldvinder indstille sig på en længere periode væk fra håndboldbanen. Et overrevet korsbånd betyder normalt mellem 9 og 12 måneders pause.

Men udsigten til én af de rigtig lange pauser og en alder, der ofte rimer på pension i sportsverden, er Katrine Lunde slet ikke klar til at sige farvel til et liv med professionel håndbold endnu.

- Som jeg tænker det lige nu, så er jeg langt fra færdig som håndboldspiller. Jeg ser bare på det som et afbræk, og det kommer kun til at give mig lyst til at spille endnu mere, fortæller Lunde i sit første interview efter weekendens skade til TV 2 Norge.

Heller ikke i Lundes nuværende klub, norske Vipers Kristiansand, regner de med at have set det sidste til hende og ikke mindst det exceptionelle spil, der har gjort Lunde til én af verdens bedste keepere.

Faktisk bekræfter klubbens træner, Ole Gustav Gjekstad, overfor norske TV 2, at de vil tilbyde Lunde en kontraktforlængelse på hele fire år. Det vil forlænge nordmandens karriere frem til hun er 43 år.

- Jeg tænker, at hun træner sig tilbage og fortsætter. Det både håber og tror jeg på. Vi var i udgangspunktet begyndt at diskutere en ny kontrakt. Det ændrer korsbåndsskaden ikke på. Vi fortsætter forhandlingerne. Hos mig er hun ikke færdig som håndboldspiller, lyder det fra Ole Gustav Gjekstad.

Katrine Lunde bæres grædende fra banen på en båre.

Lunde havde set frem til VM

Det var i søndagens bronzekamp i Champions League med Vipers Kristiansand, Lunde kom galt afsted.

Efter 15 minutter kolliderede hun med en modspiller og måtte forlade hallen på en båre i tårer og med store smerter. Et par timer senere blev de bange anelser bekræftet. Korsbåndet i knæet var ødelagt.

Det kommer ikke bare til at koste Katrine Lunde en lang pause. Det kommende VM i november og december har den rutinerede keeper også allerede vinket farvel til.

- Jeg havde set frem til at spille på landsholdet igen. Jeg havde virkelig glædet mig til VM, men det ryger jo nu, siger Lunde til TV 2 Norge.

Det får dog ikke den 39-årige Lunde til at ændre på karriereplanerne.

- Jeg ved ikke, hvornår jeg er tilbage. Men planen er at komme tilbage.