Håndbold

- Jeg har ikke ord for, hvor meget det betyder, siger KIF-træner

Lars Rasmussen har ligget søvnløs for at rejse sine spillere til tirsdagens opgør mod TM Tønder. Claus Fisker / Scanpix Denmark

Lars Rasmussen er lettet over, at KIF Kolding med sejren over TM Tønder har endnu en kamp til at redde sig fra en tur ned i 1. division.

En sejr på 29-19 på udebane mod TM Tønder gav tirsdag aften KIF Kolding en sidste livline til at sikre sig overlevelse i den bedste danske håndboldrække.

Efter et nederlag på hjemmebane i Kolding i første opgør mod sønderjyderne var KIF Kolding tvunget til sejr i anden kamp mod TM Tønder, og det lykkedes Kolding-mandskabet at stå for presset.

- Jeg har ikke ord for, hvor meget det betyder. De mennesker, der har været tæt på mig de sidste tre måneder ved, hvordan jeg har ligget søvnløs for at prøve at løfte de spillere her, siger KIF Kolding-træner, Lars Rasmussen, til TV 2 SPORT.

- Det er bare en lettelse for vi kunne have stået og snakket nu om, at KIF var i 1. division. Det skete ikke. Nu skal vi bare gøre arbejdet færdigt.

KIF Kolding har været med på øverste niveau i 35 år. På fredag er det knald eller fald for klubben, der med sine 14 danske mesterskaber har vundet flest af alle klubber.

Overlevelse i den bedste række skal sikres på hjemmebane foran en udsolgt arena, og betydningen er ikke til at tage fejl af.

- For en god gammel Kolding-dreng som mig, så vil det fandme være rart at overleve. Det vil virkelig være en lettelse, siger KIF-Kolding-spilleren Jens Svane.

TV 2 SPORTs håndboldekspert Daniel Svensson peger på KIF Kolding som favorit efter tirsdagens sejr på ti mål, men han forventer en kamp, hvor nerverne vil være uden på tøjet.

- Det bliver nervepirrende, fordi så er det Kolding, der er presset tilbage igen. De skal ind og bevise, at de kan gøre det en gang til. Tønder kan komme og spille lidt mere frit og være den underdog, de hele tiden har været. Så jeg forventer en tæt kamp, siger Daniel Svensson.

Du kan se den sidste afgørende kamp mellem KIF Kolding og TM Tønder på fredag klokken 20.40 direkte på TV 2 SPORT eller TV 2 Play.