Håndbold

KIF-spillerne så rørende video inden nedrykningskamp

Lars Rasmussen jubler over sejren i Tønder, som giver KIF Kolding endnu en chance for at sikre ligaoverlevelse. Claus Fisker / Scanpix Denmark

Med hjælp fra spillernes familier fik Lars Rasmussen givet et 'emotionelt kick' til Kolding-spillerne, lige før de kæmpede for klubbens ligatilværelse

KIF Kolding stod på randen af den første nedrykning i 34 år. Kun en udesejr over TM Tønder ville forhindre, at Danmarks mest vindende herreklub tirsdag aften skulle rykke ud af den bedste håndboldrække.

Selvfølgelig frygtede vi allesammen den her kamp

Jens Svane Peschardt, KIF Kolding

Derfor var det forståeligt nok, hvis Kolding-spillerne var en smule nervøse til taktikmødet inden kampen. En nervøsitet, som cheftræner Lars Rasmussen dog greb an med et noget anderledes video-oplæg:

- Jeg har gjort noget meget atypisk. Jeg har samlet en masse video til mine spillere, som jeg har lige har vist i omklædningsrummet, fra deres kærester, forældre og søskende, hvor de ønsker dem held og lykke.

- Jeg håber, at det vil kunne give en anden tanke og forståelse af, hvor meget det her betyder for alle, fortalte KIF-træneren inden opgøret i Tønder til TV 2 SPORT.

Uanset om det var videohilsenerne eller kampens betydning i det hele taget, så virkede KIF Kolding-spillerne toptændte tirsdag aften i Tønder.

Betydeligt mere end værterne, som spillede meget nervøst og aldrig rigtig formåede at true traditionsklubben. Og så vandt for KIF Kolding for blot anden gang i 2019.

- Hvis jeg ser isoleret på den her sæson, så var det en af de bedre oplevelser. Det må jeg sige, siger Jens Svane Peschardt, som også lagde vægt på fokuset i forberedelsen:

- Jeg synes, at vi igennem masser af snak - ærlig snak, om hvordan vi har det, så formår vi i dag at vende det til motivation frem for frygt. For selvfølgelig frygtede vi allesammen den her kamp, men vi brugte det produktivt, siger KIF-playmakeren.

Kick i røven

Og netop det med at vende frygten og nervøsiteten til noget brugbart var hele Lars Rasmussens grundtanke med videohilsenerne.

Lars Rasmussen jubler over en scoring i sejren over Tønder.

- Jeg håbede på, at når spillerne sad i omklædningsrummet og troede, at de skulle høre på min forfærdelige taktik igen, igen, så håbede jeg faktisk, at de kunne få en emotionel følelse i kroppen og forstå, at familien er bag ved dem.

- Vi ved allesammen hvad familie betyder, og jeg håbede bare, det ville give dem et kick i røven. Så glæden og følelserne ville overstråle nervøsiteten.

- Det lykkedes at få fokus hen på glæde og positive følelser i stedet for angst, siger Lars Rasmussen efter sejren på 10 mål.

Den tidligere landsholdsspiller kunne fra bænken - sjældent siddende - se sit hold få en god indledning - ikke mindst målmand Anders Petersen, som først blev passeret efter mere end ni minutters spil.

Vi er lettede. Hold kæft, jeg er glad.

Lars Rasmussen

Det gav en pauseføring på otte mål, der trods et rødt kort til Olafur Gustavsson blev øget med to mål i anden halvlegs slutminutter til resultatet 29-19 i gæsternes favør. Et solidt selvtillidsboost inden den altafgørende kamp på fredag, der afgør om KIF Kolding eller TM Tønder næste sæson skal kalde sig ligahold.

En kamp, hvor forberedelsen endnu en gang bliver afgørende ifølge Jens Svane Peschardt:

- Det er den helt store opgave til på fredag: Det skal ikke være en sovepude. Vi har også tabt til dem, vi ved, at de kan slå os, og vi kan slå dem. Det er dem, der evaluerer bedst på det her, der kommer bedst igennem fredag.

Hvordan vil det være for dig at være med til at sikre KIF overlevelse?

- For en god gammel Kolding-dreng som mig, så ville det fandme være rart. Kæft, det ville være en lettelse, men der er masser af arbejde endnu, siger KIF-playmakeren.

I de her essentielle kampe om ligatilværelsen har Lasse Boesen meldt sig med frivillig assistance til Lars Rasmussen, som er meget spændt på sæsonens sidste, men også vigtigste kamp:

- Vi er glade, vi er lettede over sejren i dag. Hold kæft, jeg er glad. Men nu skal vi gøre arbejdet færdigt foran 5000 mennesker i Kolding på fredag. For pokker. Det bliver jo fuldstændig vanvittigt, siger KIF-cheftræneren.

Se den altafgørende kamp mellem KIF Kolding og TM Tønder fredag klokken 20.45 direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.