Håndbold

Larvik tvangsnedrykkes

Larvik skulle køre i bus i ni timer inden udekampen mod Molde.  TV 2 Norge

Den tidligere storklub Larvik har ikke fået licens til at spille i den bedste række efter sommerferien.

Lene Rantalas klub Larvik er ikke længere at finde i Norges bedste håndboldrække.

Larvik HK har på grund af en tvivlsom økonomi ikke fået licens til at spille i eliteserien, og derfor tvangsnedrykkes den tidligere storklub til den næstbedste række.

Det oplyser Larvik på sin hjemmeside.

- Vi har hele tiden vist, at afgørelsen kunne ende sådan, og det er noget, vi har været forberedt på. Nu vil vi bruge al vores energi på at forberede os på et år i 1. Division, og vi vil skabe et hold, der kan rykke op. Derfor tager vi afgørelsen med ro, siger Larviks formand Marion Eriksen Wold til klubbens hjemmeside.

Larvik har gennem flere måneder kæmpet en hård, økonomisk kamp for overhovedet at overleve. I foråret har klubben sammensat en ny bestyrelse, der til det sidste har forsøgt at leve op til licenskravene.

Klubben har blandt andet opsagt alle spillere inden semifinalerne om det norske mesterskab. Derfor stillede Larvik primært op med ungdomsspillere, da holdet tabte henholdsvis 39-9 og 34-17.

Usikker fremtid

TV 2 SPORT har været i kontakt med klubbens danske træner Lene Rantala. Hun ved ikke, om den manglende licens til den bedste række får betydning for hendes fremtid i klubben.

- Det vil nok tage lidt tid, før der er noget at fortælle. Desværre, skriver Rantala i en sms.

Træneren er ikke den eneste, der er usikkerhed om. Også den norske stregprofil Heidi Løke sættes der spørgsmålstegn ved. Hun har indgået en kontrakt med Larvik for den kommende sæson. Formanden Marion Eriksen Wold fortæller til TV 2 Norge, at hun håber og tror, at Løke tiltræder som planlagt.