Håndbold

Efter KIF-redning: - Jeg har overvejet at stoppe som træner 100 gange

KIF Kolding vandt den afgørende nedrykningkamp over Tønder, hvor et nederlag havde sendt traditionsklubben ned i 1. division.

Det bliver også til 36. sæson i træk i landets bedste håndboldrække for de 14.-dobbelte danske mestre fra Kolding.

Klubben, der har været på randen af lukning på grund af flere år med økonomiske problemer, vandt den tredje og afgørende nedrykningskamp over TM Tønder med 33-28, og dermed er KIF Kolding også at finde i herreligaen efter sommerferien.

- Det er nok det største pres nogensinde; den hårdeste, sværeste periode i mit liv som spiller og træner. Man skal være tæt på mig for at forstå, hvad man har været igennem, siger klubbens cheftræner Lars Rasmussen til TV 2 SPORT.

- Lettelsen er svær at beskrive. Det har været et helvede i tre og en halv måned. At slutte af sådan her gør det hele.

Lars Rasmussen kom til klubben til denne sæson som assistenttræner for Lars Frederiksen.

Jeg har overvejet 100 gange, om jeg skulle stoppe som træner

Lars Rasmussen

Klubben var i gang med en genopbygning efter de økonomiske vanskeligheder. Det skete med en ny ledelse og et mere eller mindre nyt hold, så derfor har klubben i det meste af sæsonen haft ryggen mod muren.

Overvejede at stoppe

I februar blev Lars Frederiksen så fyret efter utilfredshed i spillertruppen, så Lars Rasmussen kom til at stå med ansvaret.

KIF Kolding undgik sidstepladsen i ligaen, som havde sendt dem direkte ned i 1. division, men i nedrykningsspillet blev KIF Kolding sidst og dermed sendt ud i nedrykningskampe mod TM Tønder fra 1. division.

Det endte lykkeligt, men det har taget hårdt på Lars Rasmussen.

- Jeg står alene. Alt går bare imod. Jeg har ikke altid vidst, hvor vi var henne med klubben. Jeg er i hvert fald blevet 50 år ældre. Det har bare været en situation, hvor man ikke altid vidste, om man var købt eller solgt. Jeg har overvejet 100 gange, om jeg skulle stoppe som træner, for det her burde man ikke gå med til, men lige nu vil man gerne fortsætte, siger Lars Rasmussen.

Han understreger, at tiden efter fyringen af Lars Frederiksen sled ekstremt hårdt på ham.

- Det eneste, der holdt mig oppe, var egentlig spillerne og klubben for at prøve at gøre alt for, at vi ikke rykkede ned, siger han.

- Februar, marts og april med skader og hele tiden uvished om, hvad der sker, hvis vi rykker ned, har været umenneskeligt. Jeg ønsker det ikke for min værste fjende.

Brugt fysser til træning

KIF Kolding blev senest dansk mester i 2015, da klubben hed KIF Kolding København.

Der er dog rigtig langt fra de tider, hvis man kigger på de seneste måneder, hvor et hav af skader i truppen har sat store begrænsninger for Rasmussens arbejde.

- Til træning har jeg måttet stille med mine to fysioterapeuter som højrefløj, og min tredjemålmand har ageret stregspiller. Det har været umenneskeligt svært at få kontinuitet og et spilkoncept kørt ind i en sæson, hvor man også taber rigtig meget, fortæller han.

- Det har også været hårdt, at vi ind imellem har fået at vide, at vi ikke lige ved, om vi overlever, eller om vi får løn. Vi er alle sammen mennesker og skal betale regninger og har familier på den ene og den anden måde. Det har været ekstremt hårde forhold at arbejde under.

Overlevelsen i ligaen betyder også, at Lars Rasmussen fortsat har en kontrakt til den kommende sæson, men som det ser ud lige nu, er han stadig uden assistenttræner.

Til de afgørende kamp mod Tønder trådte klubikonet Lasse Boesen til og gav en hjælpende hånd.