Håndbold

Team Esbjerg tager favoritsejr i første DM-finale

Team Esbjerg levede op til favoritværdigheden, da de tog første stik i DM-finalerne på hjemmebanen med en sejr på 28-20.

Team Esbjerg er kun én sejr fra at kunne kalde sig danmarksmester for anden gang i klubbens historie.

Med hjemmesejren på 28-20 over Herning-Ikast viste Team Esbjerg, hvorfor de er blevet udråbt som store favoritter til at tage danmarksmesterskabet hjem.

Ti gange i træk havde vestjyderne vundet over Herning-Ikast inden deres møde lørdag, og det blev der altså ikke lavet om på i 11. forsøg. Det sørgede blandt andre topscorer Estavana Polman med ni scoringer samt Sandra Toft i målet med flere store redninger for.

De to hold fulgtes ellers ad i store dele af første halvleg, inden Esbjerg skruede op for tempoet og målscoringen og gik til pause foran 15-10.

I anden halvleg fortsatte hjemmeholdet takterne fra afslutningen af de første 30 minutter, da de øgede til 18-11. Herning-Ikast-spillerne gav dog aldrig op, selvom holdets landsholdsspiller Sarah Iversen fik rødt kort efter sin tredje to-minutters udvisning.

Tre måls forskel var dog det tætteste, de kom på Esbjerg i anden halvleg.

De to hold mødes igen i Ikast på tirsdag. Vinder vestjyderne her, er de danmarksmestre. Den anden DM-finale kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 19.00.