KIF-formand efter redning: Der er stadig gæld i KIF

- Det vigtigste lige nu er arbejdsro, siger KIF Koldings formand efter den afgørende sejr over Tønder og en turbulent sæson.

De har undgået en truende konkurs, fyret en træner efter pres fra spillerne og til sidst afværget en degradering til 1. division i et afgørende tredje, neglebidende nedrykningsdrama.

Det har i sandhed været en turbulent sæson for KIF Kolding, men efter fredagens 33-28-sejr over TM Tønder foran flere end 4000 tilskuere på hjemmebanen i Kolding kan Danmarks mest vindende herreklub i historien med 14 DM-titler nu begynde at forberede sig på en ny sæson som ligaklub.

- Det vigtigste for KIF lige nu er arbejdsro. Nu skal vi sætte en agenda for klubben. Vores nye ledelse, vores sportslige ledelse og spillerne skal have tid til at komme sig over en meget turbulent sæson, og så skal vi kigge fremad. Nu har det nye præmisser, der gælder, siger KIF's bestyrelsesformand Brian Stein til TV 2 SPORT.

Det job har Brian Stein haft i et års tid nu.

Han er en del af en investorgruppe, der sidste sommer overtog den hæderskronede klub, droppede navnet 'KIF Kolding København' og rykkede klubben tilbage til Kolding. Samtidig lagde investorer over otte millioner kroner for at hjælpe, men selv om klubben også fik eftergivet over 18 millioner i gæld hos sine kreditorer, skylder KIF Kolding stadig penge.

Og det vil klubben gøre i noget tid endnu, siger formanden.

- Der er stadigvæk gæld i KIF, og det ved alle. Nu skal vi så proaktivt få de sidste ting lukket, så vi ikke skal bruge vores tid på det, men kigge positivt fremad på sport og nye ting, siger Brian Stein, der ikke vil komme gældens størrelse nærmere.

- Det vil jeg ikke sige for åbent kamera, men vi har gæld. Vi skal huske, at vi har været i København, og vi har lavet mange ting - og det er ikke noget, man bare lige slår en streg over over night. Vores turnaround kommer til at vare i hvert fald næste sæson med. Sådan er det bare lige nu, fastslår bestyrelsesformanden.

Fortsætter cheftræneren som cheftræner?

Med klubbens fortsatte identitet som ligaklub kan han nu sende sin direktør og administration i byen for at lukke aftaler med sponsorer til den kommende sæson.

- Vi er i bunden og skal bygge op. Det er jo ingen hemmelighed. Vi spiller nedrykningsspil, og vi er ikke tossehoveder her i Kolding. Vi er meget realistiske om, hvordan håndbold det fungerer, og hvad der skal ske. Så vi bygger stille og roligt op. Men jeg lover dig for, at vi har ambitioner. Store ambitioner. Vi er trods alt K-I-F Kolding, siger Brian Stein til TV 2 SPORT.

Klubben skal også ud og finde en træner til jobbet. Den nuværende cheftræner Lars Rasmussen har godt nok kontrakt med KIF Kolding for endnu en sæson, men formanden vil ikke love, at Rasmussen også er cheftræner efter sommerferien.

- Lars har jo overtaget efter Lars Frederiksen og har gjort det utrolig godt. Det er ikke nemt at komme ind og overtage sådan en trup. Vi kigger ind i en ny fremtid, og i den må vi så se, om Lars skal udfylde en eller anden form for rolle. Nu må vi se, hvad fremtiden bringer. Jeg kan ikke love noget som helst til hverken Lars eller alle mulige andre i dag. Vi står i en ny situation, og det må vi forholde os til, siger Brian Stein til TV 2 SPORT.

Klubben siger farvel til anfører Cyril Viudes efter otte sæsoner, men har også præsenteret tre nye spillere til næste sæson - nemlig SønderjyskE-playmakeren Chris Jørgensen, stregspilleren Benjamin Pedersen fra TMS Ringsted og den tidligere Ribe-Esbjerg-back Troels Jørgensen, der kommer til KIF fra svenske Ricoh.