Håndbold

- Jeg er glad for at slutte sådan her, siger rørt Toft

Esbjerg-målmanden Sandra Toft var både lykkelig og lettet efter DM-finalen mod Herning-Ikast, der var hendes sidste kamp for vestjyderne.

Sandra Toft kunne ikke bede om en bedre afslutning på sin tid i Team Esbjerg.

Tirsdag aften var hun med til at vinde det danske mesterskab med en sejr på 20-19 over Herning-Ikast i den anden DM-finale, og det var Tofts sidste kamp for esbjergenserne, inden hun skifter til det franske storhold Brest Bretagne.

- Det er helt fantastisk. Jeg er lidt rørt, for nu skal jeg ikke spille her mere. Jeg er glad for at slutte af på den her måde, siger Sandra Toft.

Toft leverede selv en pragtkamp med 17 redninger og en redningsprocent på 47, og selvom hun allerede har prøvet at blive norsk mester, kan det slet ikke sammenlignes med den nye titel.

- Der er stor forskel på at blive norsk mester og så dansk mester. I Larvik blev vi mestre med den ene hånd på ryggen, og her har vi kæmpet for det. Og jeg synes virkelig, vi har fortjent det, siger Toft.

Mod slutningen af kampen kom landsholdsmålmanden til at løbe på banen for tidligt i forbindelse med en indskiftning, hvilket kostede hende de sidste minutter af kampen på bænken.

I samme periode fik Herning-Ikast halet ind på gæsterne, der på et tidspunkt var foran med fem, og derfor blev det lidt mere spændende, end Toft havde håbet på.

- Hvis min fejludvisning havde kostet det, havde jeg ikke kunnet være i mig selv, fortæller hun.

Team Esbjerg har ikke tabt siden marts, og har nu slået Herning-Ikast tolv gange i træk. Det er anden gang, vestjyderne vinder DM-titlen efter den første triumf i 2015/16-sæsonen.