Håndbold

Landsholdsspiller var knust over rødt kort - men vil stadig spille hårdt

Efter 11 indbyrdes nederlag i træk er en god indledning afgørende for Herning-Ikast, hvis DM-guldet ikke skal blive Esbjergs tirsdag aften.

Se DM-finalen tirsdag aften på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

Det er mere end 800 dage siden, de midtjyske håndboldkvinder sidst besejrede ligakonkurrenterne fra Team Esbjerg.

Siden da har vestjyderne slået Herning-Ikast (tidligere FC Midtjylland) i grundspillet, pokalturneringen, EHF Cuppen, slutspillet og senest i den første duel om det danske mesterskab.

Jeg ved, at den er gal i samme øjeblik, og lige der bliver jeg bare knust

Sarah Iversen

En stime, som selvsagt også fylder hos de slagne, erkender Herning-Ikast Håndbolds Sarah Iversen.

- Det er ikke let at skulle møde et hold, man har tabt 11 gange til. Det kræver en hel del psykisk forberedelse, lyder det fra landsholdsstregen.

29-årige Iversen var med til at vinde DM-guld i forrige sæson med NFH Nykøbing. Skal det i år igen ende med et mesterskab for den stærke stregspiller, skal hun og holdkammeraterne vinde tirsdagens hjemmekamp for at tvinge finalerne ud i en tredje og altafgørende finale.

Seneste ti indbyrdes opgør

  • Esbjerg 28 - 20 HIH
  • Esbjerg 28 - 24 HIH
  • Esbjerg 30 - 16 HIH
  • HIH 20 - 23 Esbjerg
  • HIH 19 - 21 Esbjerg
  • HIH 23 - 26 Esbjerg
  • Esbjerg 25 - 23 HIH
  • Esbjerg 24 - 19 HIH
  • Esbjerg 23 - 22 HIH
  • HIH 22 - 25 Esbjerg

Skal det blive muligt, skal de midtjyske værter hænge på i kampens første fase.

- Det er vigtigt, at vi er med fra start af, for kommer de først foran med fem stykker, bliver det måske mentalt lidt et billede af noget, man har set før, og så kan det godt være, man knækker. Vi skal komme bragende fra start.

- Fordi vi ikke har slået dem, skal vi ikke tro, at de er uovervindelige og ikke kan slås i dag, siger Sarah Iversen.

Gennem sæsonen har Herning-Ikast undervejs slået samtlige af de andre danske hold - på nær Team Esbjerg. For at den skalp også kan sikres, forsøger midtjyderne sig med en ny kampformel tirsdag aften.

- Vi har fundet nogle nye ting frem, som de i hvert fald ikke har kunnet forberede sig på. Vi håber, de overraskelser kan være nøglen – både offensivt og defensivt, siger Sarah Iversen, der ikke vil løfte sløret mere konkret for den specifikke taktik.

Rødt kort ændrer ikke tilgang

Stregspillerens personlige indgang til DM-finalernes part to er hun nu knap så kryptisk omkring.

Efter blot 32 minutter af den første guldduel i Esbjerg måtte Sarah Iversen forlade banen, da hun blev præsenteret for sin tredje udvisning og dermed modtog et rødt kort. En diskvalifikation, der stadig nager, men ikke ændrer hendes defensive tilgang.

- Planen er at spille hårdt i 60 minutter, og jeg håber, at dommerlinjen også tillader det. Men væk med de dumme udvisninger – det er klart. Det er for åndssvagt, siger Iversen, som selv kalder den sidste udvisning, der førte til det røde kort for dum.

Herning-Ikasts Sarah Iversen fik sin tredje udvisning i første DM-finale mod Team Esbjerg. Video: Louise Lind

- Jeg havde måske brugt 100 timer på at forberede mig til den kamp, så det var en stor frustration. Især den sidste udvisning er jo ikke til at diskutere. Jeg ved, at den er gal i samme øjeblik, og lige der bliver jeg bare knust. Det gjorde bare ondt.

De tre udvisninger i Esbjerg stemmer ikke ligefrem overens med Sarah Iversens sæsonsnit, hvor hun ligger på 0.62 udvisninger per kamp.

Samme usammenhæng var der også mellem stregspillerens målsnit og så finalenederlaget i lørdags. I løbet af sæsonen har hun scoret 96 mål over 34 kampe, men i den første DM-finale formåede hun ikke at passere landsholdskollega Sandra Toft i Esbjers mål en eneste gang.

Noget midtjyderne i det hele taget havde problemer med.

- Vi taber først og fremmest, fordi vi ikke laver nok mål. Vi brænder for meget, så vi har selvfølgelig brugt noget tid på Sandra, siger Sarah Iversen.

Toft klar igen efter ildebefindende

Sandra Toft stod med en redningsprocent imponerende 46 procent, men måtte forlade banen i de sidste minutter på grund af et ildebefindende.

Landsholdsmålvogteren satte sig ned og fik siden assistance af holdets fysioterapeut og træner samt en tilstedeværende læge, som fulgte hende ud i omklædningsrummet.

- Jeg ved ikke rigtigt, hvad der skete, men det havde intet med varmen i hallen at gøre, siger Sandra Toft til Ekstra Bladet.

Team Esbjergs målvogter Sandra Toft lagde sig ned på banen med mindre end tre minutter tilbage af kampen. En læge kommer på banen, og målvogteren bliver hjulpet væk fra banen. Video: Louise Lind

Hun understreger overfor avisen, at hun har det godt og er mere end klar til at forlænge Esbjergs sejrsstime mod Herning-Ikast til 12 kampe. Om end det bliver svært.

- Vi har godt nok vundet deroppe i både liga og i EHF Cup, men det var meget knebne sejre, og vi spillede helt forfærdeligt i begge kampe. Vi vil gøre det færdigt nu.

Se DM-finalen mellem Herning-Ikast og Team Esbjerg tirsdag aften klokken 19.00 direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.