Håndbold

Team Esbjerg er dansk mester

Esbjerg-spillerne samlede sig i en stor klynge og kunne sammen juble over det danske mesterskab.

Team Esbjerg kan kalde sig for dansk mester for anden gang, siden klubben blev grundlagt i 1991.

Det er facit, efter at esbjergenserne vandt den anden DM-finale mod Herning-Ikast tirsdag aften. Da Esbjerg også sejrede i den første finale på hjemmebane, kunne de nøjes med et uafgjort resultat på udebane.

Efter 60 minutter var stillingen 20-19 til Esbjerg, og det var nok til, at de kan tage DM-pokalen med vestpå. Team Esbjerg blev dansk mester for første gang i 2015/16-sæsonen.

Herning-Ikast 19-20 Team Esbjerg

  • Pausestilling: 9-11
  • Udvisninger: 3 til Herning-Ikast, 3 til Team Esbjerg
  • Topscorere: Vilde Ingstad Mortensen (Esbjerg) 5 mål, Kristina Liscevic (Esbjerg) 5 mål

Sådan forløb kampen /ritzau

Herning-Ikast-spillerne havde fået vasket det store nederlag på 20-28 i den første finalekamp af sig og kom ud til tirsdagens returopgør med vilje og fart.

Desværre for hjemmeholdet manglede der lidt skarphed foran mål, hvilket resulterede i, at Team Esbjerg var foran 5-4 efter det første kvarter.

Som pausen nærmede sig, gjorde vestjyderne, anført af en velspillende Sandra Toft i målet, antræk til at trække fra, men Herning-Ikast holdt sig til - bakket godt op af en fyldt IBF Arena i Ikast.

Efter de første 30 minutter stod der 11-9 i esbjergensisk favør. Mens hjemmeholdet kun var bagud med to mål ved pausen, så led det et slag, da bagspiller Helene Fauske med fem minutter tilbage af første halvleg måtte udgå, med hvad der lignede en knæskade.

Ti sæsoners danske mestre i kvindehåndbold

Guldvinderne fra de seneste ti sæsoner:

* 2018/19: Team Esbjerg.

* 2017/18: København Håndbold.

* 2016/17: Nykøbing Falster Håndbold.

* 2015/16: Team Esbjerg.

* 2014/15: FC Midtjylland.

* 2013/14: Viborg HK.

* 2012/13: FC Midtjylland.

* 2011/12: Randers HK.

* 2010/11: FC Midtjylland.

* 2009/10: Viborg HK.

Der skulle gå tre minutter af anden halvleg, før bolden for første gang på den side af pausen blev sendt i mål. Det sørgede Herning-Ikast for, men Team Esbjerg scorede de næste fire, og så var gæsterne foran 15-10 med kurs mod guldmedaljerne.

Det var især Sandra Toft, som skifter til franske Brest Bretagne efter sæsonen og dermed spillede sin sidste kamp for Team Esbjerg tirsdag, der gjorde livet svært for Herning-Ikast i anden halvleg.

Landsholdsmålmanden nappede adskillige skud og fjernede langsomt hjemmeholdets håb om at lave et comeback og sikre en tredje og afgørende finalekamp.

Med ti minutter tilbage var der stadig fem mål mellem de to hold, og så kunne Team Esbjerg for alvor øjne guldet.

Det kom i hus, selv om at Herning-Ikast i slutminutterne - godt hjulpet på vej af et sløsende Team Esbjerg-mandskab - for alvor kom tæt på og nåede at skabe spænding om udfaldet.

En uafgjort havde dog også sendt guldet til Esbjerg, så midtjyderne var to mål fra at forlænge finaleserien.