- Esbjerg er absolut den rigtige mester, mener Nyegaard

Team Esbjerg går på sommerferie som dansk mester og sølvvinder i EHF Cuppen. Bent Nyegaard er imponeret.

Tirsdag aften flød de første gyldne dråber, da Team Esbjerg blev dansk mester.

Onsdag kan festen passende fortsætte, og torsdag, fredag og lørdag for den sags skyld. Team Esbjerg har nemlig god grund til at fejre klubbens andet danske mesterskab, mener TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Det er absolut den rigtige mester. Jesper Jensen har bygget et formidabelt kollektiv op, hvor der er plads til individualister samtidig med, at enheden fungerer. Det har været rigtig flot at se.

- Derudover skal det også med, at Esbjerg var det danske hold, der kom i en europæisk finale i år – selvom de ganske vist tabte finalen i EHF Cuppen. Det har været en meget, meget flot sæson af Team Esbjerg.

Har vist vejen

Esbjerg sikrede sig Danmarksmesterskabet med en udesejr på 20-19 over Herning-Ikast. På hjemmebane vandt Esbjerg 28-20 i den første finale.

Ti sæsoners danske mestre i kvindehåndbold

Guldvinderne fra de seneste ti sæsoner:

* 2018/19: Team Esbjerg.

* 2017/18: København Håndbold.

* 2016/17: Nykøbing Falster Håndbold.

* 2015/16: Team Esbjerg.

* 2014/15: FC Midtjylland.

* 2013/14: Viborg HK.

* 2012/13: FC Midtjylland.

* 2011/12: Randers HK.

* 2010/11: FC Midtjylland.

* 2009/10: Viborg HK.

Det var Esbjergs niende ligasejr i træk, og den 31. sejr ud af 36 mulige i denne sæson.

- Jeg synes, træner Jesper Jensen og assistenttræner Mette Melgaard har vist vejen. De har brugt den store, gode bredde i truppen. Og så har Jesper Jensen været skarp på at være den eneste ligatræner, der konsekvent har arbejdet med en offensiv og en defensiv formation. Det har bragt dem rigtig langt af vejen.

- Derudover har Esbjerg en uforudsigelighed, fordi de har typer som Estavana Polman, Kristina Liscevic og Sandra Toft. Det er tre vindertyper af helt, helt speciel karakter, slutter Bent Nyegaard.

Esbjergs triumf betyder, at Herning-Ikast må nøjes med sølvmedaljer.

Bronzemedaljerne er endnu ikke fordelt. Fredag 24. maj spiller Odense og København den tredje og afgørende kamp om sæsonens sidste medaljesæt. Kampen vises på TV 2 SPORT – se sendeplanen her.