Troelsen rørt efter sin sidste kamp: - Jeg er virkelig glad

Den tidligere landsholdsprofil Trine Troelsen spillede tirsdag sin sidste håndboldkamp som professionel. Nu ved hun ikke, hvad der skal ske.

End ikke et finalenederlag kunne spolere Trine Troelsens glæde over håndboldsporten tirsdag aften.

Efter sin sidste kamp som professionel, der endte med et 20-19-nederlag til Team Esbjerg, havde Troelsen endda svært ved at holde tårerne tilbage. Dels fordi karrieren er forbi, men især fordi den tidligere landsholdsprofil tager så mange gode minder med ud i det civile liv.

- Nu du spørger, så bliver jeg faktisk lidt rørt. Jeg er utrolig stolt og sindssyg glad. Jeg føler mig heldig, at jeg har fået lov til at leve af min sport – noget jeg elsker utrolig højt, fortæller Trine Troelsen til TV 2 SPORT.

- Nu er det tid til, at jeg skal stoppe og prøve at have et almindeligt liv med min familie og min datter. Jeg føler mig sindssygt privilegeret. Jeg har oplevet SÅ meget og har mødt SÅ mange fantastiske mennesker, og så har jeg ikke mindst gennemgået en personlig udvikling fra ung til gammel, som jeg aldrig nogensinde ville have undværet. Jeg er rigtig, rigtig glad, lyder det videre fra Trine Troelsen.

I stor karriere i og for Danmark

Trine Troelsen har spillet håndbold på topplan i 16 år. Hun fik landsholdsdebut i foråret 2006, hvor hun scorede fem mål mod Rusland. Hun spillede sin sidste af 132 landskampe i kvalifikationen til EM 2014.

I alt scorede Troelsen 340 mål i nationaldragten, hvilket placerer hende som nummer 22 på listen over spillere med flest landskampe og nummer 17 blandt spillerne med flest mål.

Hun nåede både at spille med ved EM, VM og OL.

Trine Troelsen i aktion under OL i London i 2012.
Trine Troelsen i aktion under OL i London i 2012. Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Den skudstærke bagspiller blev mor i sommeren 2018, og nu ser hun frem til at bruge endnu mere tid sammen med sin familie. Derudover ved hun ikke, hvad der præcist skal ske.

- Vi har en bødekasse på holdet, så lige nu skal jeg feste og holde ferie og bare nyde det. Og så skal jeg nok finde på noget, slutter Trine Troelsen.

På klubplan har Trine Troelsen spillet for FC Midtjylland, der nu hedder Herning-Ikast, i det meste af sin karriere. I alt syv sæsoner blev det til i klubben, hvor hun var af to omgange. Derudover har Troelsen spillet i Viborg, Aarhus og Silkeborg-Voel.

Team Esbjerg vandt 20-19 over Herning-Ikast i den anden DM-finale. Video: Kasper Damgaard Kristensen