Nøddesbo undgår karantæne – blåt kort trukket tilbage

Jesper Nøddesbo må gerne komme på banen, når BSV og Aalborg mødes i den anden DM-semifinale søndag eftermiddag.

BSV-profilen Jesper Nøddesbo havde tilsyneladende god grund til at se overrasket ud, da det blå kort blev løftet foran ham i den første DM-semifinale mod Aalborg.

Nøddesbos duel med René Antonsen var nemlig ikke til blåt kort, har dommerparret vurderet efter kampen. Derfor er det blå kort trukket tilbage, og da det ikke er indberettet efter kampen, risikerer Nøddesbo ikke længere karantæne i returkampen. Det bekræfter både dommerparret og DHF over for TV 2 SPORT.

Ifølge ligareglementets paragraf 90 skal dommerne se den slags episoder igennem efter kampen, når der er mulighed for det. Her er det blevet vurderet, at det trods videogennemsyn under opgøret var et forkert valg at give Jesper Nøddesbo det blå kort. Det skyldes, at det var muligt at se situationen fra flere vinkler efterfølgende.

- Her ser vi, at René Antonsen er i bevægelse mod Jesper Nøddesbo, og at Jesper Nøddesbo sætter en alt for voldsom screening mod René Antonsen, siger dommer Claus Gramm Pedersen til TV 2 SPORT.

- Der er ingen tvivl om, at hvis vi kun havde haft den første vinkel, som vi så under kampen i forbindelse med videoproof, så havde vi fastholdt det blå kort efter regel 8.6b. Men da vi ser, at René er i bevægelse, og at Jesper efterfølgende modtager bolden, så vurderer vi, at det er i forbindelse med en spilsituation og dermed er den screening/ulovlige albue kun til et rødt kort efter regel 8.5.

Et blå kort kan gives i situationer, hvor en spiller også får rødt kort. Det blå kort betyder, at situationen skal ses igennem af disciplinærudvalget, der så kan tildele en eller flere karantænedage eller lukke sagen uden at give karantæne.

Per Olesen og Claus Gramm Pedersen så episoden igennem under kampen.
Per Olesen og Claus Gramm Pedersen så episoden igennem under kampen. Foto: René Schütze / Ritzau Scanpix

Ikke med vilje

Episoden fandt sted med cirka syv minutter tilbage af den første semifinale. Jesper Nøddesbo trådte ind foran René Antonsen, da BSV kom i angreb, og efterfølgende faldt Aalborgspilleren til jorden.

- Det har aldrig været min intention at stikke nogen en albue i maven. Det får jeg ikke noget ud af. Jeg træder ind og går tilbage igen for at blive fri i spillet, men jeg skal ikke kunne sige, hvordan det ser ud på billederne, forklarede Jesper Nøddesbo kort efter udvisningen.

- Der er hundrede procent kontakt, men det er der jo hundrede gange i sådan en kamp. Det kan godt være, det ser voldsomt ud på billederne, og så skal jeg beklage, hvis det er det, men det var aldrig min intention at slå nogen i maven. Jeg har svært ved at se, at det skulle give en karantæne.

Det fik Nøddesbo ret i. Da det blå kort ikke er indberettet i kamprapporten, kan Nøddesbo løbe på banen søndag eftermiddag.

- Det er meget afgørende for BSVs muligheder, at øddesbo er med i returkampen, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Især set i det perspektiv at Peter Bredsdorff virkelig har ressourceproblemer. De møder et stærkt kollektiv, så alt hvad der næsten kan stå og gå er der brug for. Der hører Jesper Nøddesbo selvfølgelig med.

De afgørende DM-semifinaler vises på TV 2. Se sendeplanen her.