Håndbold

Tårerne trillede hos København-anfører efter karrierens sidste kamp

Nederlaget i fredagens duel om DM-bronzemedaljerne mellem København og Odense blev Jenny Alms sidste kamp.

Mens de fleste København-spillere stod langs sidelinjen for at se Odenses ditto få overrakt bronzemedaljer, satte Jenny Alm sig på gulvet og lod tårerne få frit løb.

Ikke blot på grund af nederlaget på 27-24 i den direkte duel om medaljerne, men fordi svenskeren netop havde afsluttet sin karriere.

- Det er lidt mærkeligt lige nu. Jeg ville gerne have vundet den sidste, så det føles lidt tomt, lød det fra Jenny Alm kort efter kampen.

- Jeg er en meget følelsesladet person, så tårerne kom bare. Det gør de også, selvom jeg bare sidder derhjemme og ser en serie, men jeg kom nok til at græde lidt ekstra.

Allerede i januar offentliggjorde svenskeren, at hun ville stoppe efter sæsonen ved at udnytte en option i sin kontrakt med københavnerne, der ellers først udløber efter næste sæson.

- Jeg vidste jo, at i dag ville være min sidste, så jeg var forberedt på, at det ville blive følelsesladet efter kampen, uanset om vi vandt eller eller tabte, fortæller Alm.

Københavns Jenny Alm udligner. Video: Louise Lind

Den svenske bagspiller fyldte 30 år i april, så selvom hun sagtens kunne fortsætte sin karriere flere år endnu, er tankerne om livet efter håndbolden alligevel begyndt at fylde for meget til at fortsætte.

- Jeg stopper ikke, fordi jeg er træt af håndbold og ikke synes, det er sjovt længere. Jeg kommer altid til at elske håndbold. Men jeg har spillet håndbold i mange år, og jeg vil gerne stoppe, mens jeg stadig har det godt i kroppen. Jeg vil have det godt resten af livet, og forhåbentligt kunne se frem til at få en familie og begynde at arbejde med noget andet, siger hun.

Alm nåede at spille 101 kampe for København Håndbold, hvor hun indtil fredagens slutfløjt også var anfører, mens det også er blevet til over 100 landskampe for Sverige med en EM-bronzemedalje i 2014 til følge.