Håndbold

Ung København-profil overvejede at stoppe karrieren

Randers-træner Niels Agesen har været medvirkende til, at det danske talent Mai Kragballe stadig er motiveret til at spille håndbold.

Københavns nederlag til Odense i kampen om DM-bronzen fredag blev punktummet for en til tider problematisk tilværelse som København-spiller for Mai Kragballe.

Tidligere på året kom det frem, at den 21-årige playmaker ikke ville få sin kontrakt forlænget i hovedstaden efter sæsonen, og det fik Kragballe - der samtidig har lidt under manglende spilletid i store perioder - til at overveje fremtiden.

- Jeg stod faktisk og overvejede, om jeg skulle stoppe med at spille håndbold, og om jeg syntes, at det var sjovt at spille håndbold - om jeg gad hele tiden at blive valgt fra. Man begynder at tænke på, om det virkelig er håndbold, der gør en glad.

- Det er mange år, hvor man har siddet meget på bænken og følt, at man egentligt har gjort indsats både i styrkelokalet og på håndboldbanen. Og så kommer det bare tæt på, når man vælger ikke at have noget ved siden af, siger Mai Kragballe, der har spillet i København Håndbold siden 2015.

Midt i den mentalt svære sæson kom Randers HK dog den unge playmaker til undsætning ved at give hente hende til klubben fra næste sæson.

- Niels Agesen (træner i Randers HK, red.) har selvfølgelig været en af de faktorer, der har givet mig enormt meget selvtillid. Jeg har skrevet en ny kontrakt med en klub, der virkelig gerne vil mig, siger hun.

- Tak, Randers

Trods sin unge alder blev Mai Kragballe den blot tredje spiller til at runde 100 kampe for København Håndbold, og det glæder TV 2 SPORTs håndboldekspert Trine Nielsen, at hun valgte ikke at give op på karrieren.

- Først vil jeg bare gerne sende en kæmpe tak til Niels Agesen, fordi han har sørget for, at Mai Kragballe spiller videre. Der er så meget håndbold i hende. Det er så vidunderligt at kigge på det der overblik og den ro, som hun spiller med. Hun har jo haft en afgørende betydning for det her København-mandskab, siger Trine Nielsen.

I Randers har Mai Kragballe fået en toårig kontrakt, hvor hun altså skal ud og indhente lige præcis det, hun har savnet i København.

- Jeg tillader mig stadig at kalde hende et talent, selvom hun har spillet i mange år - men det er bare ikke blevet til så mange spilminutter, så dem skal hun ud og have.

- Jeg glæder mig helt vildt meget over, at Randers bare er gået all-in på at få hevet hende til det jyske, så hun forhåbentligt får mange minutter i de kommende år, fortæller Trine Nielsen.

Mai Kragballe har tidligere spillet i FIF, Ydun og FC Midtjylland, ligesom det er blevet til 314 mål i 73 ungdomslandskampe for Danmark.