København går fra voksen til barn, siger Nyegaard

København Håndbold har mandag præsenteret fem erstatninger for spillere, der forlader klubben.

De danske mestre fra 2018 har taget afsked med fem spillere efter denne sæson, herunder store profiler som hollandske Kelly Dulfer og Jenny Alm fra Sverige.

Mandag præsenterede København Håndbold så fem erstatninger.

Unge spillere på eller under 22 år og knap så kendte navne: Olivia Mellegård, Maria Hjertner, Paulina Uscinowicz, Aimee Von Pereira og Nyala Krullaars, mens kontrakten med Louise Føns er blevet forlænget.

- Det er noget helt andet. Det er fra voksen til barn. Claus Mogensen (cheftræner, red.) er en vanvittigt dygtig talentudvikler, og jeg er også sikker på, han har været ude at spejde efter talent, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- De får også Mia Rej tilbage, og så får København et rigtig respektabelt mandskab, men det bliver selvfølgelig noget helt andet. Den erfaring og kvalitet, der er gået ud, kommer ikke ind.

Ambitionsniveau på grænsen

Klubben har til de kommende år en ambition om top-4 i den danske liga, at nå Final4 i pokalturneringen samt spille europæisk håndbold hvert år.

- Jeg synes, ambitionsniveauet med top-4 er lige på grænsen. Der kommer de i voldsom konkurrence, men jeg ser det ikke for urealistisk, siger Nyegaard.

Klubejer Kim Mikkelsen erkender, at det er nogle andre spillere, der kommer ind i forhold til dem, der forlader klubben.

Han ser dog positivt og optimistisk på de nye tilføjelser til truppen.

- Vi har valgt at satse på nogle lidt yngre spillere. Samtidig synes jeg, vi har et fantastisk hold. Vi har stadig otte eller ni A-landsholdsspillere, og resten er ungdoms- eller udviklingslandsholdsspillere. Jeg synes, vi har et meget, meget stærkt hold, men det er da rigtigt, at nogle har lidt yngre pas. Men det er ikke alderen, vi kigger på, men kvaliteten, siger Kim Mikkelsen til TV 2 SPORT.

Mindre afhængig af pengemanden

For et år siden kom den første kulmination på det storstilede håndboldprojekt i hovedstaden, da København Håndbold blev dansk mester.

Klubben havde i årene inden forstærket sig mere og mere i målet om at nå blandt de fire bedste i Champions League i 2021, men investeringerne kom også med en pris.

Klubejer Kim Mikkelsen har postet store summer i klubben, der fem år i træk har præsenteret store underskud.

Det skal nu nedbringes, og København Håndbold skal være mindre afhængig af pengemanden, fortæller Kim Mikkelsen til TV 2 SPORT.

- Første skridt er at komme ned i underskud. Der er ingen tvivl om, at den sæson, vi er i, og sæsonen før, er og var slem, men vi ser nogle tiltag nu, som gør, at vi kommer pænt ned, siger Kim Mikkelsen.

- Nu har vi lavet en masse tiltag for at skære ind til benet på nogle punkter. Vi lavede investeringer for to år siden for at komme i det her forjættede land, og de investeringer skal jo ikke gentages en gang til, så vi begynder automatisk at få mindre underskud.

København tager timeout

De store ambitioner om at nå Champions Leagues Final4 er med Kim Mikkelsens ord mere en drøm end en målsætning nu. Blandt andet fordi Danmark ikke længere er garanteret to pladser i turneringen, og derfor er ambitionerne "udsat lidt".

Bent Nyegaard kalder det "en timeout" for København Håndbold.

- Kim Mikkelsen er blevet træt af at pumpe penge ind i et system, som forbruger dem hurtigt. Det kan også gå stærkt med penge, når du skal prøve at holde dig med i toppen af både dansk og europæisk håndbold. Der er gearet ned for ambitionsniveauet og sat fokus på generel talentudvikling, siger Nyegaard.

- Jeg skal lige vænne mig til, at København Håndbold skærer så kraftigt ned, men omvendt fornemmer jeg på pressemeddelelsen, at det er for at få en grobund og flere sponsorer ind og for at forklare omverdenen, at hvis de vil København Håndbold rigtigt og videre frem, så skal de hjælpe med at få penge.

- Hvis det hele kører, som det skal, kan Kim Mikkelsen opjustere om et år eller to.

København Håndbold nåede i denne sæson DM-semifinalerne, hvor de tabte til Team Esbjerg. I bronzekampen blev det til nederlag til Odense.