Klavs Bruun glæder sig over favoritrolle i VM-playoffkampe

Danmark er to kampe mod Schweiz fra at kvalificere sig til VM i Japan, og landstræner Klavs Bruun Jørgensen er klar over, at Danmark er favorit.

I en tid, hvor der er sommerferie i de fleste håndboldligaer, er det danske landshold i disse dage samlet forud for to afgørende playoffkampe mod Schweiz om en plads ved VM.

- Vi skal forberede os på de kampe, vi skal spille mod Schweiz med det in mente, at vi selvfølgelig føler, at vi er klare favoritter, siger landstræner Klavs Bruun Jørgensen til TV 2 SPORT.

Til afveksling kan landstræneren bruge landsholdssamlingen på at forberede sit hold på to kampe, som sandsynligvis bliver spillet på Danmarks præmisser.

Det har nemlig ikke været en modstander på Schweiz’ niveau, som har været omdrejningspunktet for de seneste samlinger. Her har det i stedet været de sædvanlige verdensklassemodstandere som Norge og Frankrig fra Golden League-turneringerne. Denne gang er modstanderen af en anden størrelse, og det er landstræneren glad for.

- Jeg har glædet mig helt vildt til den her samling. De krav, vi skal stille til hinanden, kan vi have meget mere fokus på, fordi der ikke er en bagkant i forhold til nogle kampe mod nogle store modstandere. Ikke fordi vi skal undervurdere Schweiz; det skal vi overhovedet ikke, fordi de kampe skal vindes.

Medaljetømmermænd bekymrer ikke

Klavs Bruun Jørgensens udvalgte er ankommet til samlinger med vidt forskellige optakter. Nogle er lige blevet danmarksmestre og vundet Champions League, og andre har haft pause, fordi deres turnering er sluttet tidligt.

To af dem, der kommer ind til samlingen med store smil og friske succesoplevelser, er Sandra Toft og Anne Mette Hansen, som henholdsvis blev danmarksmester i sidste uge og Champions League-mester for to uger siden.

- Jeg har da trænet lidt. Jeg vil også gerne indrømme, at jeg også har drukket lidt. Vi har fået fejret det godt, og nu føler jeg, at jeg er ved at komme til live igen. Nu glæder jeg mig bare til at komme i gang med landsholdet, siger Anne Mette Hansen.

- Det er lidt specielt (at møde ind efter DM-guldet, red.). Man føler lidt, at sæsonen var slut i tirsdags, og så skal man pludselig være fokuseret igen og spille to utroligt vigtige kampe. Men på den anden side, når man først møder ind og er sammen med alle pigerne igen, så er det bare sjovt, siger Sandra Toft.

De to profiler forsikrer altså landstræneren om, at der ikke er nogen grund til bekymring for deres form, og det lader da heller ikke til, at Klavs Bruun Jørgensen gør det. Faktisk kan det ende med at blive en fordel, mener han.

- Det fede er så også, at der er nogle spillere, som kommer i allerhøjeste gear. Det kan godt være, at de er lidt trætte, men det, der sidder på rygraden, er høj kvalitet, fordi de enten har spillet Champions League eller finaler i Danmark. Det bringer de altså også hurtigt med ind, og det gør, at de andre løfter sig. Så jeg er ikke så nervøs for kvaliteten.

Danmark spiller første opgør i Roskilde på lørdag. Returopgøret i Schweiz er 5. juni.

Den samlede vinder er klar til VM i Japan til december.