Håndbold

Nora Mørk gjorde comeback på landsholdet efter 527 dages fravær

Nora Mørk var tirsdag aften tilbage for det norske landshold efter en pause på 527 dage. Patrik Stollarz / Scanpix Denmark

Nora Mørk var endelig tilbage i den norske landsholdstrøje, da hun kom på banen i nordmændenes venskabskamp mod Sverige tirsdag aften.

Hun har ventet meget længe på det, men tirsdag aften skete det.

Norske Nora Mørk spillede sin første A-landskamp siden 17. december 2017, hvor nordmændene tabte VM-finalen mod Frankrig.

I de mellemliggende 527 dage har Mørk været skadet med både korsbåndet og menisken.

- Jeg har ventet længe på denne dag. Det handler om at spille sig langsomt, men sikkert ind på landsholdet igen. Jeg synes, det gik godt i dag (tirsdag, red.), siger Nora Mørk til VG.

I venskabskampen mod Sverige kom Nora Mørk ind i første halvleg efter 11 minutter og spillede kun i angrebet. Efter pausen spillede hun kampens sidste seks minutter – både i forsvaret og angrebet.

I alt blev det til fem assist og et enkelt mål fra Nora Mørks hånd.

Nordmanden har været spilleklar siden marts for sin ungarske klub Györ, men der har hun ikke fået meget tid på banen.

Hun håber på flere spilleminutter for landsholdet, som den kommende uge spiller to kvalifikationskampe mod Hviderusland om at komme med til VM i Japan til december.

- Jeg har siddet meget på bænken i klubben. Men jeg kan være med mere og mere, for jeg har spillet op mod 45 minutter i en kamp, så det lover virkelig godt for næste sæson, siger Nora Mørk.

Sådan så det ud, da Nora Mørk blev korsbåndsskadet i februar 2018.

Flere slemme skader

Nora Mørk blev betragtet som en af Norges allerbedste spillere, inden hun røg ind i sit lange skadesfravær. Hun var en bærende spiller ved Norges triumfer ved VM i 2015, EM i 2014 og 2016.

I februar 2018 blev Nora Mørk korsbåndsskadet i sit højre knæ. Det skete i Champions League-kampen mod Nykøbing Falster, hvor nordmanden landede forkert ned efter en afslutning.

Derfra gik arbejdet i gang med at blive klar til EM i december, men hun blev sat tilbage af en meniskoperation i oktober, der udskød comebacket med et halvt år.

Nora Mørk har spillet i Györ siden 2016, men til sommer forlader hun den til fordel for rumænske CSM Bucuresti