Håndbold

Udlandseventyr skal lære landsholdsprofil at være alene

Stine Bodholt beskriver sig selv som et tryghedsmenneske, og derfor er hun spændt på, hvordan hendes første udlandseventyr kommer til at forløbe.

Du kan se Danmark-Schweiz direkte på TV 2 lørdag klokken 16.00

Frankrig er et yndet turistmål om sommeren, men for Stine Bodholt er der ikke bare tale om en fransk ferie.

Den danske stregspiller skal nemlig tørne ud for franske Nantes fra næste sæson.

Og det bliver en udfordring for hende – ikke bare af sproglige årsager, men primært fordi hun forlader sine trygge rammer.

- Det (red., tryghed) har altid betydet rigtig meget. Jeg er tvilling, så jeg har aldrig rigtig været vant til at være for meget alene.

- Men jeg kan også mærke, at nu er jeg kommet til et tidspunkt i min karriere og min alder, at hvis jeg skal udfordre mig selv og stå på helt egne ben, så skal jeg ud og bo alene i et andet land og ikke bare lige kunne ringe til familien og tage derhjem, fortæller Stine Bodholt til TV 2 SPORT.

Den 29-årige stregspiller startede sin karriere i Viborg HK, men har også spillet i Skive fH og Team Esbjerg. I 2016 vendte hun tilbage til Viborg HK, hvor hun egentlig havde kontrakt til 2021.

Men Nantes købte hende fri af kontrakten to år før tid, og derfor skifter hun Danmark og trygheden ud med Frankrig og nye eventyr.

- Man har brug for at komme ud i andre haller og komme ud og opleve noget andet. Jeg skal også lære det: Jeg er 29 år, jeg kan ikke blive ved med at sidde derhjemme og tro, at det hele skal være nemt. Jeg tror, det er sundt at komme ud og få lidt mere hår på brystet og være mere hård, siger hun.

Andre danskere skaber tryghed

I Nantes får Stine Bodholt danske Allan Heine som træner. De får også selskab af Lotte Grigel, der ligeledes blev præsenteret i klubben tidligere på året.

Og netop de andre danskere i klubben spiller en stor rolle i forhold til at øge trygheden for stregspilleren.

- Nu er der lidt andre danskere dernede også, så jeg kan jo snakke lidt dansk med dem. Og så skal jeg bo sammen med mange af mine holdkammerater. Jeg tænker, det gør det lidt nemmere, så man ikke føler sig helt alene.

- Jeg er ikke typen, der bare sidder derhjemme i min lejlighed. Der skal ske noget, ellers keder jeg mig sindssygt meget. Nantes er også en fin by, hvor jeg kan komme ud og se noget - ellers tror jeg, det bliver kedeligt, fortæller hun.

Stine Bodholt er begyndt på franskundervisningen, så hun kan kommunikere med sine holdkammerater.

På lørdag behøver hun dog ikke at bruge sine franske gloser, for her skal hun i aktion med landsholdet i VM-kvalifikationen imod Schweiz.