Håndbold

Danmark er snublende tæt på VM

Danmark vandt stensikkert over Schweiz i den første af to VM-kvalifikationskampe.

Danmark er på vej mod VM i kvindehåndbold 2019. Faktisk skal meget gå galt, hvis VM-billetten ikke bliver sikret efter en storsejr på hjemmebane.

  • Danmark - Schweiz: 35-22
  • Danmark førte 18-10 ved pausen
  • Returkampen spilles onsdag den 5. juni

Klavs Bruun Jørgensen efter kampen: - Det er svært at være utilfreds, når vi vinder med 13 - men jeg synes, de skulle have scoret lidt færre mål.

Anne Mette Hansen efter kampen: - Det var rart, at vi spillede en rigtig fin kamp. Vi viser, vi er et bedre hold - og det var dét, vi havde snakket om, vi skulle gøre.

Lyn-analyse

Danmark lavede mange gode ting, og især i de første tre kvarter var koncentrationen høj.

Vi fik set fløjene, der alle fire leverede gode præstationer. Anne Mette Hansen var dog kampens bedste spiller. Hun har et enormt drive. 

Sådan forløb kampen

Følgende er skrevet af Ritzau.

Det danske kvindelandshold i håndbold er godt på vej mod VM, der spilles i Japan sidst på året.

På hjemmebane i Roskilde vandt Klavs Bruun Jørgensens tropper den første af to playoffkampe mod Schweiz med 35-22 efter 18-10 ved pausen. Danskerne kan dermed tåle et nederlag på 12 mål i returkampen i Schweiz.

Den klare danske sejr er ingen overraskelse, for nogen håndboldstormagt er Schweiz ikke, og specielt ikke på kvindesiden, hvor det schweiziske landshold endnu har til gode at kvalificere sig til en slutrunde.

Det ser ud til, at schweizerne må væbne sig med tålmodighed lidt endnu, for det bør være en formalitet for det danske mandskab at gøre arbejdet færdig i Winterthur på onsdag.

Trods perioder med koncentrationssvigt understregede det danske landshold den klasseforskel, der skal være på de to hold.

I VM-kvalifikationen kom Schweiz foran 2-0 mod Danmark. Video: TV 2 SPORT

Fløjspillerne Trine Østergaard og Lærke Nolsøe fik fra start gode arbejdsbetingelser, og backen Anne Mette Hansen gjorde stort set, som hun ville mod et overmatchet schweizisk forsvar.

At Danmark var mere end fire minutter om at komme på måltavlen første gang, var mest et udtryk for, at spillerne lige skulle op i gear.

I de resterende 26 minutter af første halvleg scorede danskerne således 18 gange og kunne gå til pause med en komfortabel føring på 18-10.

Årets bedste landsholdsspiller, Anne Mette Hansen, er startet godt for Danmark. Video: TV 2 SPORT

Klavs Bruun Jørgensen kunne med ro i sindet sætte to nye fløje i spil fra anden halvlegs start, og især Simone Böhme fortsatte, hvor forgængerne havde sluppet.

- De skal bare moses midt over nu, sagde landstræneren i en timeout med 13 minutter igen.

Simone Böhme scorede et flot mål for Danmark, som blev sat flot op af Anne-Mette Hansen. Video: TV 2 SPORT

Det kneb dog en smule med koncentrationen i slutfasen, hvilket både spillere og landstræner formentlig kan leve med.

Nadia Offendal afsluttede målscoringen på straffekast, efter at tiden var udløbet.

Spændende blev det aldrig, og VM-billetten bør allerede nu være i hus, selv om de to hold altså først skal gennemføre 60 minutters returkamp i Schweiz på onsdag.