Dansk Schweiz-træner: - En sensation, hvis vi kan drille Danmark

Schweiz' landstræner, Martin Albertsen, glæder sig til VM-kvalifikationskampen mod sit moderland, som han realistisk ikke ser en chance for at slå.

De danske håndboldkvinder har aldrig tabt til Schweiz. Det sker sandsynligvis heller ikke lørdag eftermiddag i Roskilde, når de to landshold spiller den første VM-kvalkamp.

Kan vi tabe med mindre end 10, så vil det være helt fantastisk

Martin Albertsen, landstræner Schweiz

I hvert fald hvis man skal tro bookmakerne, men også Schweiz' danske landstræner:

- Der er reelt ingen chance. Det vil være en sensation, hvis vi kan drille Danmark og tage point, siger Martin Albertsen til TV 2 SPORT.

Danske Spil giver pengene 40 gange igen, hvis lørdagens kamp ender med sejr til landsholdet fra alpelandet. Skal det ske - eller rettere sagt: Skal det ikke ende med en dansk storsejr, så skal Schweiz have en flyvende start ifølge holdets cheftræner:

- Man ved jo, at ungdommen kan få vinger, når det virkelig kører for dem. Det skal ske for os. Vi skal spille over evne og finde ting frem, som de måske ikke engang selv vidste, de kunne.

- Lykkes det, så taber vi ikke så stort. Kan vi tabe med mindre end 10, så vil det være helt fantastisk, siger Martin Albertsen, der har udtaget et meget ungt hold til de to opgør mod Danmark.

Syv af de 18 spillere er således født efter årtusindskiftet og samtidig er det kun tre fra hele truppen, som ikke optræder i den hjemlige liga til dagligt.

En række, som niveaumæssigt ligger på højde med den danske 1. division ifølge Martin Albertsen.

- Heldigivs har to af vores største profiler allerede europæisk erfaring - nemlig venstreback Daphne Gautschi (franske Metz) og højreback Xenia Hodel (tyske Leverkusen), og der er flere på vej til udlandet. Det går den absolut den rigtige vej.

- Men Danmark er jo kæmpe favoritter. Jeg er spændt på, om det gør, de kan spille mere frit, eller tværtimod låser dem, siger 45-årige Albertsen, som også er mestertræner i tyske Bietigheim.

Aparte møde med moderland

Udover den aktuelle erfaring i Tyskland og Schweiz har Martin Albertsen også stået i spidsen for danske ligaklubber som Viborg, Randers og senest Københavh Håndbold i 2014.

Siden da er trænergerningen foregået i udlandet, men interessen for dansk kvindehåndbold - ikke mindst landsholdet - har stadig været intakt.

Derfor glæder Albertsen sig også til det særlige møde med Danmark, hvor han regner med at stemme i, når den danske nationalhymne bliver spillet inden kampene om at komme med til VM i Japan:

- Det bliver meget aparte. Det kan jeg allerede mærke nu. Det er jo et landshold, som jeg har set på og set op til i mange år. Så det bliver rigtig specielt at skulle spille mod Danmark.

- Men jeg vil da gøre, hvad jeg kan for, at Schweiz får en så god kamp som muligt, siger Albertsen.

Danmark og Schweiz' kvindelandshold har blot mødtes en enkelt gang. Tilbage i 1985 ved B-VM i Vesttyskland, hvor Danmark vandt 23-17.

Se Danmark-Schweiz direkte på TV 2 og TV 2 PLAY med optakt fra 15.30.