Håndbold

Nyegaards karakterbog: - Hansen gjorde, hvad der passede hende

Danmark var en klasse over Schweiz i den første af to VM-kvalifikationskampe. Bent Nyegaad kvitterer med flere høje karakterer.

Med 35-22 fik Danmarks håndboldkvinder et rigtig godt udgangspunkt inden returkampen i VM-kvalifikationen.

Danmark skal faktisk tabe med mindst 13 mål i udekampen mod Schweiz, hvis VM-billetten ikke skal være sikret efter kampen onsdag aften. Det resulterer i en række pæne karakterer fra TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard, der især glæder sig over den første del af hjemmekampen mod Schweiz.

- Det var en rigtig god og koncentreret indsats af det danske landshold i 45 minutter. Det var som det skulle være, men når det ikke kommer helt i top, er det fordi, Schweiz laver for mange mål. Forsvaret blev til tider for passivt, og de danske målvogtere kunne optimalt set have fået fat i mere.

Sandra Toft - 0

- Det var en sjælden kort snor til Sandra Toft fra landstræneren. Fem afslutninger - fire mål.

Althea Reinhardt - 5

- Hun havde mulighed for at nå op på et sekstal, men hun manglede autoritet i forhold til tre-fire skud, som dryppede ind, og hun skulle have haft. Så meget var der ikke at komme i gang med udover langskuddene.

Stine Bodholt - 3

- Hun trak et straffekast i angrebet, men var ellers ikke så synlig i sit bidrag. Hun var en del af en passiv dansk defensiv.

Kathrine Heindahl - 4

- Det var indledningsvis i meget små doser. Hun blev sat af i sin første forsvarssituation, men derfra spillede hun sig op. Hun var snu i overtalsspillet, hvor hun to gange brød igennem de passive schweizere.

Sarah Iversen - 3

- Fik i hvert fald det sidste kvarter. En enkelt fejlscreening, men ellers også en lidt anonym præstation.

Bent Nyegaards karakterskala 2020

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

UB - Udenfor Bedømmelse

Lærke Nolsøe - 5

- Vi vidste, at det ville blive en kamp med mulighed for kontraspil på fløjene, og det udnyttede Lærke Nolsøe. Hun fik nogle gode vinkler at gå på. Klart femtal.

Freja Cohrt - 4

- Dejlig aggressiv i sit spil. Misser et enkelt udspil, men ellers fin præstation og samarbejde med holdkammeraterne fra Odense.

Trine Østergaard - 4

- Lidt sløj start. En dårlig afbrænder og et straffekast under niveau, men derudover var hun sikker i sit spil.

Simone Böhme - 5

- Det var fint at se Simone Böhme tilbage på landsholdet. Hun fik sat en streg under, at hun er teknisk dygtig, og i dag lykkes det meste for hende. Indsatsen blev endda krydret med vip-lækkerier.

Anne Mette Hansen - 6 (kampens spiller)

- Hun var suveræn og gjorde stort set, hvad der passede hende. Og det allermeste var med stor effekt. Det eneste marginale minus var en tåbelig udvisning, der desværre for Anne Mette Hansen tenderer til at være en tilbagevendende udfordring. Men stor præstation af årets landsholdsspiller.

Kristina Jørgensen - 2

- Det blev aldrig Kristina Jørgensens landskamp i hverken den ene eller anden ende af banen. De gange, hvor hun havde muligheder for at sætte sig igennem, blev hun passiv. Hun manglede måske lidt mod. og hun hang lidt - også i modstandernes trøjer, som hun fik revet lige nok i.

Mie Højlund - 2

- Aggressiv i forsvaret, men det er i hendes områder, at Schweiz får scoret en del gange. Hun fik ikke sat det aftryk, man kunne have håbet på. Hun var tæt på et par gange, men det sidste manglede.

Stine Jørgensen - 4

- En udmærket præstation af landsholdsanføreren. Gode assists og godt krydsspil. Hun startede skudmæssigt skidt, men kom efter det. Indsatsen er dog godkendt, ikke mindst på grund af det fine afleveringsspil. Et skammeligt brændt straffe tæller ned - hun får et stort firetal.

Nadia Offendal - 3

- Straffekastene er en meget god indikation for hendes kamp. Hun mister koncentrationen et par gange, men hun laver også flotte ting. Virkelig smukke afleveringer til blandt andet Freja Cohrt, men koncentrationssvigtene skæmmer.

Lotte Grigel - 3

- God rytmik og gode krydskombinationer, men hun får også lige spillet en vovet bold for meget. Når hun spiller helt strømlinet og konsekvent, så får hun sat sine skytter godt op. En middel præstation.

Celine Lundbye - 3

- Det var spilleren, der nærmest ikke kom til orde. Et flot underhåndsmål, men ellers var hun mere en afleveringsstation, som Anne Mette Hansen kunne få bolden tilbage fra.

Klavs Bruun Jørgensen - 4

- Landstræneren kan være tilfreds med rigtig mange ting. Men forsvaret blev for passivt - og jeg er sikker på, at Klavs Bruun vil ærgre sig over, at forskellen ikke blev større. Koncentrationsniveauet fra minut fem til minut 50 var glimrende, ikke mindst takket være, at landstræneren italesatte det flere gange under timeouts.