Håndbold

Eksperter ser 'markant' fordel til Aalborg i DM-finale mod GOG

Aalborg Håndbold har en fordel i forhold til ressourcer, når DM-finalerne skal afgøres mod GOG, vurderer TV 2 SPORTs håndboldeksperter.

Når Aalborg Håndbold og GOG søndag tager hul på det første finaleopgør i kampen om dette års DM-titel, er det nordjyderne, der står med de bedste forudsætninger for at løfte trofæet.

Det mener begge TV 2 SPORTs håndboldeksperter Daniel Svensson og Bent Nyegaard i hvert fald.

De to eksperter ser en stor fysisk fordel hos Aalborg, der kun skulle bruge to kampe for at spille sig i finalen, mens rivalerne fra GOG måtte ud i tre opslidende opgør mod sidste års DM-vindere fra Skjern.

- Aalborg har en markant fordel, fordi de har haft en god pause sammenlignet med GOG, der spillede sidste semifinale så sent som i torsdags. Det er ikke lang tid til at restituere. Derudover tror jeg, at hjemmebanefordelen kan blive afgørende. Derfor har jeg Aalborg som favorit til DM-guldet, siger Daniel Svensson.

Samme syn på sagen har Bent Nyegaard.

- Det er en klar fordel for Aalborg. De står godt rustet. Jeg forventer, det bliver utroligt intensivt. Det er to hold, der gerne vil fremad. Aalborg har været meget, meget effektive, og de har også en hjemmebanefordel.

Den første finaleplads skulle afgøres i en højdramatisk håndboldkamp. Aalborg endte med sejren på 34-32. Video: Louise Lind

Serien kan sagtens gå i tre kampe.

DM-titlen finder sin ejermand i en finaleserie, hvor der spilles bedst af tre kampe. Her har Aalborg Håndbold fordelen af hjemmebane i en eventuel tredje kamp.

Ifølge de to eksperter er det langt fra utænkeligt, at DM-finalerne kommer til at gå den fulde distance, og at en vinder først bliver fundet i et tredje opgør mellem de to mandskaber.

- Det er sæsonens to bedste hold, der mødes i finalen. Jeg forventer, det bliver et højintenst drama. Det er to hold med en fremragende statistik på hjemmebane, og det niveau, begge hold har vist gennem hele turneringen, gør, at de her finaler bliver håndbold på aller højeste niveau, lyder det fra Daniel Svensson.

- Jeg har ikke Aalborg som kæmpe favoritter. Jeg tror også, det giver så meget energi, at det endelig lykkedes for GOG at komme i finalen. Det bliver tæt, men Aalborg er mine snævre favoritter, siger Bent Nyegaard.

11 års tørke blev slukket torsdag eftermiddag i Gudme, da GOG spillede sig i DM-finalen. Det skete med en sejr hjemme på 28-25 efter et imponerende comeback, da Skjern førte i det meste af kampen. Video: TV 2 SPORT

GOG har overtaget på Aalborg

Selvom de to eksperter begge ser Aalborgenserne som det oplagte bud på en ny Danmarksmester, så har GOG faktisk statistikken på deres side.

Fynboerne har været dét hold i ligaen med suverænt bedst tag på Aalborg i løbet af det sidste års tid. I de seneste fire indbyrdes møder er GOG ubesejret.

- Aalborg har ikke slået GOG i denne sæson. Det giver selvtillid hos GOG. De ved, at de kan slå Aalborg. Jeg har bare set noget fra Aalborg i år, der gør, at jeg tror på nordjyderne, forklarer Daniel Svensson.

- Det er en finale, og det er bare noget helt andet. Men GOG klædte jo Aalborg helt af med 34-25 i denne sæson. Det er jo altid en god ting, og det er altid svært at spille i Gudme. Men hjemmebanefordelen til Aalborg over tre kampe gør, at jeg stadig siger Aalborg, fortæller Bent Nyegaard.

Du kan se, om de to eksperter får ret i deres forudsigelse, når det første finale-opgør spilles søndag klokken 16:00. Se kampen på TV 2 og TV 2 PLAY.