Håndbold

GOG slår sikkert Aalborg i første DM-finale

GOG har sikret sig et perfekt udgangspunkt til den anden DM-finale, efter de søndag vandt udekampen over Aalborg.

For 12 år siden vandt GOG senest det danske mesterskab.

Søndag sørgede fynboerne for, at de på torsdag har de bedste forudsætninger for igen at stå med guldmedaljen om halsen, efter de søndag eftermiddag vandt den første DM-finale på udebane over Aalborg med 33-30.

Dermed kan GOG's ottende mesterskab skrives i historiebøgerne, hvis de enten vinder eller spiller uafgjort på hjemmebane i returopgøret. Vinder Aalborg, skal de to klubber ud i en tredje og afgørende kamp.

GOG's Lasse Møller var kampens helt store oplevelse i offensiven, hvor han noterede sig for hele 12 mål. Også holdkammeraten Niklas Kirkeløkke havde med sine 8 mål godt gang i skudarmen.

GOG-målmand hyldet inden kampen

For GOG-målmand Ole Erevik blev det også en mindeværdig dag. Keeperveteranen måtte knibe en tåre, da han før kampen blev hyldet af Aalborgs publikum som anerkendelse af en stor karriere, der snart er forbi.

Erevik vogtede det nordjyske mål i fire sæsoner og var med til at vinde guld med klubben i 2013. Nu kan nordmanden slutte karrieren med endnu en triumf, hvis han og holdkammeraterne kan gøre jobbet færdig.

At GOG kunne gå til pause med en 16-14-føring, var lidt overraskende, for det var faktisk hjemmeholdet, der var ovenpå gennem det meste af første halvleg.

Selv om Aalborg var svækket af at måtte undvære den hovedskadede topscorer Ómar Ingi Magnússon, havde nordjyderne ikke umiddelbart problemer med at spille sig til chancer.

Men GOG formåede at holde snoren stram, fordi især Niclas Kirkeløkke på ny storspillede i en af sine sidste kampe for klubben inden skiftet til Rhein-Neckar Löwen i Tyskland.

Niclas Kirkeløkke scorer to vigtige mål for GOG i den første DM-finale mod Aalborg. Video: Malthe Henriksen

Højrebackens frygtede venstrearm lynede fem gange før pausen, og det var den, der sørgede for den første GOG-føring i lang tid med 15-14-scoringen 16 sekunder før pausen.

Lasse Møller nåede endda at øge føringen til to mål inden pausefløjtet, da Aalborgs Tobias Ellebæk straks efter smed bolden væk.

GOG fastholdt føring efter pausen

Stortalentet Møller indledte anden halvleg med yderligere to scoringer på Kristian Saeverås, der var kommet ind i Aalborgs mål fra halvlegens start.

Så var nordjyderne pludselig bagud 14-18, og det begyndte at se vanskeligt ud for træner Stefan Madsen og hans tropper.

Madsen skiftede til et mere offensivt forsvar i et forsøg på at tæmme gæsternes skytter, men strategien havde kun kortvarig effekt.

Der blev gået til den i herrernes første DM-finale mellem GOG og Aalborg. Video: Malthe Henriksen

Med godt to minutter igen var GOG's føring igen på fire mål ved 32-28, og det hul kunne hjemmeholdet ikke lukke.

Mens Aalborg og GOG altså kæmper om guld, er der også gang i spillet om bronzemedaljer. Her tog Skjern første stik med en 35-32-sejr på udebane over BSV.