Håndbold

Smidt ud for anden kamp i træk: - Tragikomisk at stå her igen

Klaus Thomsen har ikke gennemført de to seneste kampe for BSV, da han begge gange har modtaget direkte diskvalifikation.

Hele grundspillet og slutspillet kom han igennem uden at blive præsenteret for andet end gule kort og parvis strakte fingre fra ligadommerne. Men siden da har det været en helt anden sag for Bjerringbro-Silkeborgs Klaus Thomsen.

Først et direkte rødt kort i den 2. DM-semifinale mod Aalborg for en for hård tackling på Ómar Ingi Magnússon, som kostede en hjernerystelse for islændingen. Og en uge efter var den så gal igen for Klaus Thomsen.

Anden kamp i træk med rødt kort. Er du blevet mere bisset?

- Nej, det synes jeg bestemt ikke, jeg er. Det er næsten tragikomisk at stå her igen, siger BSVs hårdtspillende forsvarsspiller, som blev smidt ud efter knap 27 minutter.

I bronzekampen mod Skjern blev det røde kort suppleret af et blåt af slagsen, der kan betyder karantæne. Thomsen blev diskvalificeret for at ramme Christoffer Cichosz i hovedet med en albue, men først efter kampens dommere, Jesper Kirkholm Madsen og Henrik Mortensen, havde genset situationen på video.

Den beslutning er Cichosz enig i.

- Jeg synes, der er rødt kort. Jeg tror ikke, det er bevidst, men han rammer mig temmelig rent. Det var mit indtryk, at han også selv syntes det i øjeblikket, siger Christoffer Cichosz til TV 2 SPORT.

- Hårdt dømt

Klaus Thomsen selv og håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen var anderledes skeptisk omkring den kendelse, efter de også fik lov at se den i langsom gengivelse:

- Jeg kan godt mærke, at jeg rammer ham, men jeg har ingen fornemmelse af, at jeg direkte trækker albuen op i hovedet på ham, og at det skulle være rødt kort. Jeg synes, den er hård. Klar 2 minutter, men et hændeligt uheld. Og så ovenikøbet blåt også, ja, lyder det fra Klaus Thomsen fra tilskuerpladserne, hvorfra han måtte se resten af kampen.

- Det kan godt takseres til en diskvalifikation – det er jo en albue i hovedet. Men det blå kort er en voldsom stramning. Og også et hårdt dømt rødt kort, synes jeg, siger Peter Bruun Jørgensen.

Karantæne vil være en skandale

De to hold havde selvsagt håbet at kunne gentage sidste sæsons intense DM-finaler, men i år blev det i stedet duellen om bronzen. Det betød nu ikke, at der manglende tænding.

Otte udvisninger blev det til ud over det blå kort til Klaus Thomsen i løbet af de 60 minutter. Udvisninger der ligesom en hel del andre kendelser blev kommenteret højlydt af spillere og trænere overfor dommerne.

- Vi kan sagtens finde tre-fire kendelser til sidst, der decideret går mod os. Det er let. Det er meget let, siger Peter Bredsdorff-Larsen, der dog anerkender det røde kort.

- Det kan sikkert godt accepteres, men hvis det giver karantæne, så er det en skandale. Det er en situation, hvor Thomsen kommer lidt skævt ind i Cichosz, der har hovedet lidt ned. Det er et hændeligt uheld mellem to gode venner uden for banen. Jeg ved ikke, det ikke var meningen, han skulle have haft rødt kort på det der. Men det får han, og det er måske okay. Der var nok nogle andre situationer i kampen, hvor man kunne have givet det samme.

Udover de to diskvalifikationer til Klaus Thomsen de seneste to kampe, så har det faktisk været tre på stribe for BSV. I den første DM-semifinale i Aalborg blev Jesper Nøddesbo nemlig præsenteret for et blåt kort, der sidenhen ikke kostede karantæne for den tidligere landsholdsspiller.

Jesper Nøddesbo fik et blåt kort med syv minutter tilbage mod Aalborg, da BSV tabte første DM-semifinale. Video: TV 2 SPORT