Håndbold

Nyegaards karakterbog: Hun er tilbage fra bølgedalen

Bent Nyegaard, håndboldekspert på TV 2 SPORT, giver karakterer efter Danmarks storsejr over Schweiz.

Danmark havde ingen problemer med at sikre VM-billetten onsdag aften med en sejr på hele 26-14 over Schweiz.

Og selvom de danske håndbolddamer ikke behøvede at rulle sig ud, gjorde de det alligevel i en længere periode, hvilket TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard også bemærkede.

Bent Nyegaards karakterskala 2020

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

UB - Udenfor Bedømmelse

- Fra det tiende til det 50. minut satte Danmark virkelig tingene på plads. Det skete med syv-mod-seks-spil og med et godt forsvar, som havde forberedt sig godt og fundet den rigtige aggressivitet. Men igen – også som i første møde – begyndte de dårligt, mens niveauet også forsvandt i de sidste minutter.

- Alt i alt gjorde landsholdets det, de skulle. De markerede, hvor stor forskellen på de to hold er, siger eksperten.

Althea Reinhardt - 5

Fem schweiziske scoringer i første halvleg er godt. Reinhardt var opmærksom på det meste og havde nogle gode redninger på flere frie afslutninger. Hun var ikke for alvor udfordret, men hun tog det, hun skulle.

Amalie Milling – 3

Det var en okay indsats, men hun formåede ikke for alvor at sætte streg under. Så jeg vil nøjes med at kalde det stabilt og okay fra Millings side.

Stine Bodholt - 2

Bodholt var med fra starten, men fik ikke meget spilletid. Hun nåede at få en lidt klodset udvisning.

Kathrine Heindahl - 4

Hun kom ind i syv-mod-seks-spillet og løste i dag en sjælden opgave ved at score et mål uden at sende bolden ind over mållinjen. Hun havde en god dynamik i forsvaret sammen med Sarah Iversen gennem anden halvleg.

Sarah Iversen - 4

Godt makkerskab med Heindahl. Det passede hende fint med muligheden for at være aggressiv, og hun satte nogle gode tacklinger ind. De to var hovedhjørnestene i det danske forsvar i den periode, hvor Danmark satte schweizerne på plads.

Lærke Nolsøe - 1

Tre chancer, nul mål. Hvis jeg skal sige noget positivt, var hun aktiv i forsvaret og hjalp godt til der. Men mod Schweiz er det ikke godt nok at brænde tre ud af tre.

Freja Cohrt - 2

Det var generelt ikke venstrefløjenes aften. Cohrt lykkedes heller ikke offensivt, selvom hun kom på tavlen. I det opsatte system sidst i første halvleg skal hun selvfølgelig gå på den, så danskerne fik afsluttet, før tiden løb ud, men det gjorde hun ikke.

Trine Østergaard - 3

Fløjene arbejdede generelt godt og forsøgte at være behjælpelige ved at være meget aktive i arbejdet med at gøre det svært for schweizerne at spille bredt. Østergaard brændte et par stykker, men scorede også et par stykker. En godkendt indsats.

Simone Böhme - 3

Böhme brændte også et par stykker, men jeg noterer mig, at hun har god kampgejst og er dejligt aggressiv. Hun er med i kampen og falder ikke ud. Hun er opmærksom, og selvom hun tager chancer, lykkes hun med meget forsvarsmæssigt.

Anne Mette Hansen – 2

Hun var med i startopstillingen, og Schweiz havde fundet ud af at møde hende højt, så det skulle hun vænne sig til. Men hun fandt aldrig rigtig løsningen med de andre bagspillere Griegel og Jørgensen. For meget endte i ingenting. Der var milevidt til forskel fra sidst, men schweizerne havde også forberedt sig godt på hende.

Kristina Jørgensen – 5 (KAMPENS SPILLER)

Kristina Jørgensen har været lidt nede i en bølgedal, men viste, at hun er godt tilbage. Hun viste godt forsvarsspil og var for det meste god i kontrafasen – og da hun fik venstrebackpladsen, satte hun virkelig, virkelig gode ting i gang. Hun vandt duellerne, var godt skydende og lavede seks mål. Kampens spiller.

Mie Højlund - 3

Højlund fik en hel periode mod slutningen af kampen uden rigtig at slå til. Men jeg kunne generelt godt lide udtrykket, og hun viste, at hun har rigtig hurtige fødder i begge ender af banen. Hun skulle dog have været lidt skarpere skudmæssigt.

Stine Jørgensen - 3

Anføreren var med i den kedelige start, hvor ikke meget lykkedes for Danmark - men det, der lykkedes, var hun med i. Så fik hun også de sidste ti minutter, og her var der til gengæld ikke meget hverken offensivt eller defensivt, der lykkedes for hende.

Nadia Offendal - 2

Masser af spilletid til Offendal, men for ofte blev det for forceret. Sådan var det særligt i starten, men når hun fandt roen, lavede hun gode ting. Hun havde et par gode brud, men når jeg lægger det hele sammen, bliver det for lidt.

Lotte Griegel - 2

Griegel var hovedsageligt med i den vanskelige periode til at starte med. Hun formåede ikke at få sat tingene sammen mod det offensive schweiziske forsvar. Griegel lavede en enkelt rigtig god hopskudsscoring, men også nogle tekniske fejl.

Celine Lundbye – 2

Lundbye havde chancen i en længere periode. Hun brændte et par store chancer, men leverede også et dejligt trukket underhåndsskud. Hun klarede sig hæderligt i forsvaret sammen med Sarah Iversen, men de store chancer trækker fra.

Klavs Bruun Jørgensen – 4

Jeg synes, at landsholdets udtryk, som kampen blev ældre, viste sig fra den rigtig gode side. Der var masser af god indsats, og det var tydeligt, at landsholdet var bedre forberedt forsvarsmæssigt. Til gengæld fik han ikke løst starten af kampen særlig godt, hvor Danmark ikke så så gode ude.

Men han fik trænet sit syv-mod-seks-spil, og det er sjældent, man får lov til det, mens modstanderen beholder et par offensive positioner. Alt i alt kunne jeg godt lide det udtryk, hans hold kom med.