Håndbold

Danmark klar til VM, men der er stadig ’masser af spørgsmålstegn’

Onsdag bookede de danske håndboldkvinder billet til decembers VM i Japan. Men kvalifikationskampene mod Schweiz gav ikke mange svar.

To sejre med henholdsvis 13 og 12 måls forskel er facit for Danmarks to VM-kvalifikationskampe mod Schweiz.

Det var på forhånd forventet, at Schweiz ikke ville være i nærheden af Danmark, men storsejrene betyder også, at Danmark fortsat ikke ved, hvordan de reelt er stillet.

Det vurderer TV 2 SPORTs håndboldekspert Trine Nielsen.

- Der er masser af spørgsmålstegn og masser at arbejde på. Vi er ikke rigtigt blevet klogere på det danske holds niveau ved at se kampene mod Schweiz, fordi det ikke er et hold, der er med til slutrunderne, siger hun.

Til gengæld glæder Trine Nielsen sig over, at Danmark kom så ubesværet igennem kampene mod Schweiz.

- Vi har set et hold, der har formået at forvalte favoritværdigheden rigtig fint. Det var et pænt koncentreret dansk hold i de to kampe og især i den første kamp, siger hun.

Landsholdet samles i slutningen af juli måned og skal også spille optakskampe i efteråret, inden selve VM går i gang.

Men Danmark finder først ud af, hvor de står henne, når VM-turneringen begynder i slutningen af november måned.

- Faktisk tror jeg, at vi får svarene til selve VM, fordi det danske hold skal matches med hold, som man skal slå for at komme derop, hvor det er rigtigt sjovt, siger Trine Nielsen.

Tilfreds landstræner

Danmarks landstræner Klavs Bruun Jørgensen glædede sig efter kampen over det, han har set fra sit hold de seneste dage. Ikke kun i kampene, men også på træningsbanen.

- Vi har trænet rigtig, rigtig godt. Det har været kendetegnet for det, der er blevet leveret – der har været meget kvalitet. Det gør, at vi flytter os med lidt større skridt, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Landstræneren fortalte i maj, at han overvejede at stoppe som landstræner tilbage i marts måned, da Danmark var blevet udspillet af Norge.

Nu er tonen og stemningen på holdet en helt anden.

- Det er paradoksalt, at man efter Norge kan være totalt desillusioneret og være tæt på at give op for så at blive mødt af en helt anden indstilling. En indstilling, der er båret ind i træningerne og måden spillerne omgås på, siger Klavs Bruun Jørgensen.

VM i Japan bliver spillet fra den 30. november til 15. december.