Eksperter udpeger næste sæsons bedste handler

16x9
Emil Nielsen og Niclas Kirkeløkke forlader den danske liga, mens Allan Damgaard og Mads Christiansen vender retur. Foto: Ritzau Scanpix

TV 2 SPORT har samlet de mange til- og afgange forud for næste sæson i herrehåndboldligaen, og eksperterne har vurderet, hvem der har handlet klogest.

Sommerens komme bringer smil, sol og strandture med sig. Men desværre også en pause fra sporten, tusindvis af os holder så meget af.

Men bare rolig: Efter et par måneder uden ligahåndbold, så starter sæsonen op igen på den anden side af sommmeren. Og det med nye interessante talenter, men også et par velkendte ansigter, som atter er tilbage i Danmarks fremmeste herrehåndboldliga.

Allan Damgaard og Mads Christiansen gør comeback i henholdsvis Holstebro og Aalborg efter år syd for grænsen i Bundesligaen. Og Koldings tidligere guldtræner, Ulf Sivertsson, skal forsøge at genrejse KIF.

Samtidig skifter flere profiler klub henover sommeren, så det hele er blevet godt krydret sammen inden den nye sæson.

- Vi har haft en sæson med mange gode kampe, og med de handler, som klubberne har foretaget, så ser jeg ingen grund til at forvente mindre i den næste, siger Bent Nyegaard.

Juni er et meget sent - og svært - tidspunkt at hente nye spillere til. De fleste klubber har dog også hele truppen på plads til næste sæson, men et par af klubdirektørerne erkender overfor TV 2 SPORT, at de stadig kigger efter en enkelt tilgang eller to, omend det bliver svært.

De østjyske slutspilshold samt grundspilsvinderne fra Aalborg har holdt fast i stort set hele holdet fra 2018/2019. Omvendt er der sagt betydeligt mere 'velkommen' og 'farvel' ude vestpå.

Mest aktivitet i svingdøren har Nordsjælland Håndbold haft. Med ni tilgange og enkelt afgang færre har Sjællands eneste hold i ligaen nok at spille sammen til den nye sæson.

Ekspertvurderinger af herreklubbernes handler

Herunder kan I finde det samlede overblik for til- og afgange i de danske herreligaklubber, som løbende vil blive opdateret frem mod sæsonen 2019/2020 begynder.​

Aalborg Håndbold:

Tilgange: Venstreback Mishels Liaba (Alingsås, Sverige). Højreback Mads Christiansen (Magdeburg, Tyskland). Stregspiller Benjamin Jakobsen (Skjern)

Afgange: Venstreback Aleksander Selmar (Haslum, Norge). Højreback Jesper Meinby (Drammen, Norge).

GOG:

Tilgange: Målmand Søren Haagen (Ribe-Esbjerg). Målmand Viktor Gisli Hallgrimsson (Fram, Island). Højreback Stig Toren Moen (Kristianstad, Sverige). Stregspiller Arnar Freyr Arnarsson (Kristianstad, Sverige).

Afgange: Målmand Ole Erevik (karrierestop). Målmand Frank Mikkelsen (Ringsted). Højreback Niclas Kirkeløkke (Rhein-Neckar Löwen, Tyskland). Højreback Jon Andersen (SønderjyskE). Stregspiller Lars Hald (karrierestop).

Bjerringbro-Silkeborg:

Tilgange: Bagspiller Mads Kjeldgaard Andersen (Mors-Thy). Stregspiller Thráinn Orri Jónsson (Elverum, Norge).

Afgange: Venstreback Jens Dolberg Plougstrup (udlejet til Mors-Thy). Stregspiller Rasmus Jensen (Fredericia).

TTH Holstebro:

Tilgange: Bagspiller Johan Meklenborg (Nordsjælland). Playmaker Allan Damgaard (Göppingen, Tyskland). Højreback Nikolaj Enderleit (Ribe-Esbjerg). Stregspiller Christoffer Cichosz (Skjern). Stregspiller Søren Tau (Elverum, Norge). Assistent Claus Uhrenholt (Lemvig)

TTH Holstebros Viktor Östlund i kampen mellem Aalborg Håndbold og TTH Holstebro.
TTH Holstebros Viktor Östlund i kampen mellem Aalborg Håndbold og TTH Holstebro. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Afgange: Venstrefløj Malte Justesen (Skive). Venstreback Viktor Östlund (Malmö, Sverige). Playmaker Jac Karlsson (BK-46, Finland). Playmaker Thomas Damgaard (Skive). Stregspiller Lars Mousing (Ribe-Esbjerg). Stregspiller Vignir Svararsson (Haukar, Island).

Skjern Håndbold:

Tilgange: Målmand Robin Paulsen Haug (Malmö, Sverige). Bagspiller Elvar Örn Jónsson (Selfoss, Island). Stregspiller Jonas Tidemand (Ribe-Esbjerg). Cheftræner Patrekur Jóhannesson (Selfoss, Island). Assistent Claus Hansen (civilt job).

Afgange: Målmand Emil Nielsen (Nantes, Frankrig). Venstreback Jan Grebenc (Celje, Slovenien). Bagspiller Tandri Mar Konradsson (Stjarnan, Island). Højrefløj Sebastian Augustinussen (Nantes, Frankrig). Stregspiller Christoffer Cichosz (TTH). Stregspiller Benjamin Jakobsen (Aalborg). Cheftræner Ole Nørgaard (karrierestop). Assistent Henrik Kronborg (pause fra klubhåndbold).

Henrik Kronborg var i tårer ved sin egen afsked med klubben Skjern Håndbold. Video: Malthe Henriksen

Skanderborg Håndbold:

Tilgange: Målmand Salah Boutaf (retur fra leje i Odder). Venstrefløj Jeppe Kjærulff (Skive).

Afgange: Målmand Bertram Obling (Halden, Norge). Venstrefløj Frederik Iversen (Nordsjælland).

Århus Håndbold:

Tilgange: Målmand Rene Villadsen (retur fra leje i Leipzig, Tyskland).

Afgange: Venstreback Sebastian Henneberg (Elverum, Norge). Venstreback Moussa Lihn Dembele (Skive). Playmaker Mathias Møller (Nordsjælland). Højreback Jonas Langerhuus (Lemvig-Thyborøn). Stregspiller Kristian Rammel (Lemvig-Thyborøn).

SønderjyskE:

Tilgange: Målmand Josip Cavar (Lugi, Sverige). Målmand Simon Egtved (Haderslev-Vojens). Bagspiller Lasse Hamann-Boeriths (Tønder). Playmaker Oskar Sunnefeldt (Sävehof, Sverige). Højreback Jon Andersen (GOG). Stregspiller Svein Johannsson (IR, Island). Assistent Rasmus Vandbæk (Århus United).

Chris Holm Jørgensen i kampen mellem BSV og SønderjyskE.
Chris Holm Jørgensen i kampen mellem BSV og SønderjyskE. Foto: Sportxpress / Ritzau Scanpix

Afgange: Målmand Thorsten Fries (Elverum, Norge). Målmand Henrik Nordlander (Anaitasuna, Spanien). Playmaker Chris Jørgensen (Kolding). Højreback Alexander Hansen (Tønder). Højrefløj Rasmus Nielsen (Istres, Frankrig). Stregspiller Martin Kærgaard (Kolstad, Norge). Assistent Claus Lyngsøe (ukendt).

Ribe-Esbjerg HH:

Tilgange: Venstrefløj Lasse Uth (Ribe-Esbjerg). Bagspiller Daniel Ingason (Haukar, Island). Stregspiller Lars Mousing (TTH). Assistenttræner Kristian Kristensen (HIH).

Afgange: Målmand Søren Haagen (GOG). Venstrefløj Pelle Schilling (ukendt). Playmaker Lukas Karlsson (Bækkelaget, Norge). Bagspiller Rasmus Boysen (Elverum, Norge). Højreback Nikolaj Enderleit (TTH). Stregspiller Jonas Bruus Tidemand (Skjern). Træner Jan Paulsen (ukendt).

Mors-Thy Håndbold:

Tilgange: Målmand Nicklas Graugaard (Skive). Venstrefløj Frederik Nørbjerg Thomsen (Stoholm). Venstreback Jens Dolberg Plougstrup (lejet i BSV). Bagspiller Tobias Rasmussen (Skive). Højreback Jonas Gade (Lemvig-Thyborøn). Stregspiller Emil Bergholt (Tønder).

Afgange: Målmand Ronnie Nicolaisen (Lemvig). Playmaker Nicolai Sommer (HC Midtjylland). Bagspiller Mads Kjeldgaard Andersen (BSV). Højreback Nicolaj Spanggaard (Lemvig). Stregspiller Asbjørn Madsen (Follo, Norge). Stregspiller Kasper Didriksen (HC Midtjylland). Assistenttræner Heino Holm (civilt job).

Nordsjælland Håndbold:

Tilgange: Målmand Frederik Andersson (Ringsted). Målmand Marcus Holmén (Skövde, Sverige). Venstrefløj Frederik Iversen (Skanderborg). Venstrefløj Tobias Rasmussen (Skjern U-hold). Bagspiller Matias Campbell (TIK Taastrup). Bagspiller Fabian Sandven (Bækkelaget, Norge). Playmaker Mathias Møller (Århus). Højrefløj Benjamin Jørgensen (Skanderborg U-hold). Stregspiller Anders Agger (Lemvig). Assistent Torben Nielsen (Ajax København).

Afgange: Målmand Mike Jensen (Balingen, Tyskland). Målmand Mohamed Aktham (ukendt). Målmand Kristian Asmussen (karrierestop). Venstrefløj Lasse Uth (Ribe-Esbjerg). Bagspiller Johan Meklenborg (TTH). Bagspiller Aku Kreutzmann (Toyoda Gosei, Japan). Stregspiller Dan Beck-Hansen (Skövde, Sverige). Cheftræner Ian Marko Fog (ukendt).

Lemvig-Thyborøn Håndbold:

Tilgange: Målmand Ronnie Nicolaisen (Mors-Thy). Playmaker Christian Holm (BSV U-hold). Højreback Jonas Langerhuus (Århus). Højreback Nicolaj Spanggaard (Mors-Thy). Stregspiller Kristian Rammel (Århus). Assistent Jesper Holm (civilt job).

Afgange: Målmand Jesper Sørensen (Skive). Venstrefløj Emil Sidelmann (ukendt). Bagspiller Andreas Damgaard (Tønder). Højreback Mads Høj (ukendt). Højreback Jonas Gade (Mors-Thy). Stregspiller Anders Agger (Nordsjælland). Forsvarsspiller Casper Christensen (ukendt). Cheftræner Claus Uhrenholt (TTH).

KIF Kolding:

Tilgange: Venstrefløj Fredrik Gustavsson (GUIF, Sverige). Venstreback Troels Jørgensen (AIK, Sverige). Playmaker Chris Jørgensen (SønderjyskE). Højreback Árni Bragi Eyjólfsson (Afturelding, Island). Stregspiller Benjamin Pedersen (Ringsted). Cheftræner Ulf Sivertsson (Helsingborg, Sverige). Assistenttræner Andreas Toudahl (Odder).

Afgange: Højreback Kasper Irming (karrierestop). Stregspiller Cyril Viudes (karrierestop). Assistent Lars Rasmussen (ukendt).

TMS Ringsted:

Tilgange: Målmand Frank Mikkelsen (GOG). Højrefløj Oscar Rasmussen (Roskilde).

Afgange: Stregspiller Benjamin Pedersen (Kolding). Højrefløj Anders Møller (studie i udlandet). Bagspiller Lasse Sinding (Ydun). Målmand Frederik Andersson (Nordsjælland).

Fredericia HK:

Tilgange: Stregspiller Rasmus Jensen (BSV). Stregspiller Mathias Hedegaard (Otterup). Bagspiller Viktor Skillhammar (Benidorm, Spanien). Bagspiller Jesper Lindgren (GUIF, Sverige). Højreback Kristian Olsen (Skanderborg U-hold).

Afgange: Playmaker Frederik Krarup (ukendt). Højreback Peter Nielsen (karrierestop). Stregspiller Jimmi Elmgaard (Tønder).