Håndbold

Eksperter udpeger næste sæsons bedste handler

TV 2 SPORT har samlet de mange til- og afgange forud for næste sæson i herrehåndboldligaen, og eksperterne har vurderet, hvem der har handlet klogest.

Sommerens komme bringer smil, sol og strandture med sig. Men desværre også en pause fra sporten, tusindvis af os holder så meget af.

Men bare rolig: Efter et par måneder uden ligahåndbold, så starter sæsonen op igen på den anden side af sommmeren. Og det med nye interessante talenter, men også et par velkendte ansigter, som atter er tilbage i Danmarks fremmeste herrehåndboldliga.

Allan Damgaard og Mads Christiansen gør comeback i henholdsvis Holstebro og Aalborg efter år syd for grænsen i Bundesligaen. Og Koldings tidligere guldtræner, Ulf Sivertsson, skal forsøge at genrejse KIF.

Samtidig skifter flere profiler klub henover sommeren, så det hele er blevet godt krydret sammen inden den nye sæson.

- Vi har haft en sæson med mange gode kampe, og med de handler, som klubberne har foretaget, så ser jeg ingen grund til at forvente mindre i den næste, siger Bent Nyegaard.

Juni er et meget sent - og svært - tidspunkt at hente nye spillere til. De fleste klubber har dog også hele truppen på plads til næste sæson, men et par af klubdirektørerne erkender overfor TV 2 SPORT, at de stadig kigger efter en enkelt tilgang eller to, omend det bliver svært.

De østjyske slutspilshold samt grundspilsvinderne fra Aalborg har holdt fast i stort set hele holdet fra 2018/2019. Omvendt er der sagt betydeligt mere 'velkommen' og 'farvel' ude vestpå.

Mest aktivitet i svingdøren har Nordsjælland Håndbold haft. Med ni tilgange og enkelt afgang færre har Sjællands eneste hold i ligaen nok at spille sammen til den nye sæson.

Ekspertvurderinger af herreklubbernes handler

Daniel Svensson

Daniel Svensson

Hvilken tilgang er den enkeltstående bedste inden næste sæson? 

- Mads Christiansen er en spændende tilføjelse til et i forvejen stærkt Aalborg mandskab, men mit valg bliver Allan Damgaard, der vender tilbage til Holstebro. Han har masser af rutine og et fantastisk drive. Det bliver spændende at se, hvordan hans fart kan påvirke spillet i TTH. Jeg ser ham som en stor nøgle til, at TTH kan kæmpe sig ind i spillet om DM-semifinalerne.

Hvilken afgang bliver mest mærkbar?

- Emil Nielsen bliver et tab for den danske liga og ikke mindst for Skjern. Jeg vælger dog at sige Niclas Kirkeløkke. Måden, han har taget ansvar og spillet i slutspillet, har virkelig imponeret mig. Jeg glæder mig til at følge hans videre udvikling i Rhein-Neckar Löwen.

Hvilken klub har overordnet gjort de bedste handler inden den kommende sæson? 

- Her ser jeg måske lidt anderledes på tingene end de andre, for jeg synes, at Aalborg har gjort det bedst. At kunne beholde en så alsidig og kompetent trup endnu en sæson er et stort plus. At Mads Christiansen bliver hentet ind er en klar forstærkning. De kan blive meget svære at slå næste sæson.

Foto: TV 2 SPORT

Bent Nyegaard

Bent Nyegaard

Hvilken tilgang er den enkeltstående bedste inden næste sæson? 

- Allan Damgaard. Otte mål på 16 afslutninger siger alt om spilletiden til den kommende TTH-spiller i hans sidste år i Frisch Auf Göppingen, men han kan blive personligheden, der får givet vestjyderne det mentale skud/spark, som for sjældent blev tildelt Westerholms drenge i den netop afsluttede sæson.   

Hvilken afgang bliver mest mærkbar?

- Niclas Kirkeløkke. Han afsluttede sin tid i GOG på allerhøjeste niveau og var aldeles instrumental, da de gulblusede igen kom frem blandt de fremmeste herrehold herhjemme.

Hvilken klub har overordnet gjort de bedste handler inden den kommende sæson? 

- TTH Holstebro. En transferpakke med en fortryllende blanding af ungdom (Nikolaj Enderleit), ekstraordinær dansk ligaklasse (Meklenborg, Christoffer Cichosz), international erfaring (Allan Damgaard, der ganske vist ikke har spillet nævneværdigt det sidste års tid) og ikke at forglemme store TTH-hjerter (Søren Tau og Claus Uhrenholt). Få er forundt med så gavmild en pakke.   

Foto: TV 2 / TV 2

Peter Bruun Jørgensen

Peter Bruun Jørgensen

Hvilken tilgang er den enkeltstående bedste inden næste sæson? 

- Jeg tror, at Skjerns køb af Elvar Örn Jónsson bliver det bedste for den kommende sæson. Han viste til VM, hvilket stort potentiale han besidder. Gennembrudsstærk, gode skud fra mellemdistance og som alle islændinge arbejder han benhårdt på banen.

Hvilken afgang bliver mest mærkbar?

- Emil Nielsen bliver det største afsavn. Han har stået på stabilt højt niveau hele sæsonen  og vundet mange point til Skjern Håndbold.

Hvilken klub har overordnet gjort de bedste handler inden den kommende sæson? 

- Jeg tror, SønderjyskE kommer mest styrket ud af sommerens transferudskiftninger. Tilgange af specielt Jon Andersen og Oscar Sunnefelt glæder jeg mig til at følge.

Foto: Ebbe Rosendahl / TV 2

Claus Møller Jakobsen

Claus Møller Jakobsen

Hvilken tilgang er den enkeltstående bedste inden næste sæson? 

- Jeg tror, det bliver GOGs nye stregspiller, Arnar Arnarsson fra Kristianstad. Han viste under VM og i Champions League, at han har Bundesliga-klasse. Stor fysik og en 2x30 minutters spiller.

Hvilken afgang bliver mest mærkbar?

- Den er svær mellem Emil Nielsen og Kirkeløkke, men jeg går med førstnævnte grundet hans vigtighed for Skjern. GOG klarede sig trods alt okay, da Kirkeløkke var skadet.

Hvilken klub har overordnet gjort de bedste handler inden den kommende sæson? 

- TTH Holstebro. De har mistet et par vigtige spillere, men har til gengæld handlet rigtig meget kvalitet ind. Jeg synes, de ser klart forstærkede ud.
 

Foto: TV 2

Vurderingerne er lavet onsdag den 5. juni 2019.

Herunder kan I finde det samlede overblik for til- og afgange i de danske herreligaklubber, som løbende vil blive opdateret frem mod sæsonen 2019/2020 begynder.​

Aalborg Håndbold:

Tilgange: Venstreback Mishels Liaba (Alingsås, Sverige). Højreback Mads Christiansen (Magdeburg, Tyskland). Stregspiller Benjamin Jakobsen (Skjern)

Afgange: Venstreback Aleksander Selmar (Haslum, Norge). Højreback Jesper Meinby (Drammen, Norge).

GOG:

Tilgange: Målmand Søren Haagen (Ribe-Esbjerg). Målmand Viktor Gisli Hallgrimsson (Fram, Island). Højreback Stig Toren Moen (Kristianstad, Sverige). Stregspiller Arnar Freyr Arnarsson (Kristianstad, Sverige).

Afgange: Målmand Ole Erevik (karrierestop). Målmand Frank Mikkelsen (Ringsted). Højreback Niclas Kirkeløkke (Rhein-Neckar Löwen, Tyskland). Højreback Jon Andersen (SønderjyskE). Stregspiller Lars Hald (karrierestop).

Bjerringbro-Silkeborg:

Tilgange: Bagspiller Mads Kjeldgaard Andersen (Mors-Thy). Stregspiller Thráinn Orri Jónsson (Elverum, Norge).

Afgange: Venstreback Jens Dolberg Plougstrup (udlejet til Mors-Thy). Stregspiller Rasmus Jensen (Fredericia).

TTH Holstebro:

Tilgange: Bagspiller Johan Meklenborg (Nordsjælland). Playmaker Allan Damgaard (Göppingen, Tyskland). Højreback Nikolaj Enderleit (Ribe-Esbjerg). Stregspiller Christoffer Cichosz (Skjern). Stregspiller Søren Tau (Elverum, Norge). Assistent Claus Uhrenholt (Lemvig)

Afgange: Venstrefløj Malte Justesen (Skive). Venstreback Viktor Östlund (Malmö, Sverige). Playmaker Jac Karlsson (BK-46, Finland). Playmaker Thomas Damgaard (Skive). Stregspiller Lars Mousing (Ribe-Esbjerg). Stregspiller Vignir Svararsson (Haukar, Island).

Skjern Håndbold:

Tilgange: Målmand Robin Paulsen Haug (Malmö, Sverige). Bagspiller Elvar Örn Jónsson (Selfoss, Island). Stregspiller Jonas Tidemand (Ribe-Esbjerg). Cheftræner Patrekur Jóhannesson (Selfoss, Island). Assistent Claus Hansen (civilt job).

Afgange: Målmand Emil Nielsen (Nantes, Frankrig). Venstreback Jan Grebenc (Celje, Slovenien). Bagspiller Tandri Mar Konradsson (Stjarnan, Island). Højrefløj Sebastian Augustinussen (Nantes, Frankrig). Stregspiller Christoffer Cichosz (TTH). Stregspiller Benjamin Jakobsen (Aalborg). Cheftræner Ole Nørgaard (karrierestop). Assistent Henrik Kronborg (pause fra klubhåndbold).

Henrik Kronborg var i tårer ved sin egen afsked med klubben Skjern Håndbold. Video: Malthe Henriksen

Skanderborg Håndbold:

Tilgange: Målmand Salah Boutaf (retur fra leje i Odder). Venstrefløj Jeppe Kjærulff (Skive).

Afgange: Målmand Bertram Obling (Halden, Norge). Venstrefløj Frederik Iversen (Nordsjælland).

Århus Håndbold:

Tilgange: Målmand Rene Villadsen (retur fra leje i Leipzig, Tyskland).

Afgange: Venstreback Sebastian Henneberg (Elverum, Norge). Venstreback Moussa Lihn Dembele (Skive). Playmaker Mathias Møller (Nordsjælland). Højreback Jonas Langerhuus (Lemvig-Thyborøn). Stregspiller Kristian Rammel (Lemvig-Thyborøn).

SønderjyskE:

Tilgange: Målmand Josip Cavar (Lugi, Sverige). Målmand Simon Egtved (Haderslev-Vojens). Bagspiller Lasse Hamann-Boeriths (Tønder). Playmaker Oskar Sunnefeldt (Sävehof, Sverige). Højreback Jon Andersen (GOG). Stregspiller Svein Johannsson (IR, Island). Assistent Rasmus Vandbæk (Århus United).

Afgange: Målmand Thorsten Fries (Elverum, Norge). Målmand Henrik Nordlander (Anaitasuna, Spanien). Playmaker Chris Jørgensen (Kolding). Højreback Alexander Hansen (Tønder). Højrefløj Rasmus Nielsen (Istres, Frankrig). Stregspiller Martin Kærgaard (Kolstad, Norge). Assistent Claus Lyngsøe (ukendt).

Ribe-Esbjerg HH:

Tilgange: Venstrefløj Lasse Uth (Ribe-Esbjerg). Bagspiller Daniel Ingason (Haukar, Island). Stregspiller Lars Mousing (TTH). Assistenttræner Kristian Kristensen (HIH).

Afgange: Målmand Søren Haagen (GOG). Venstrefløj Pelle Schilling (ukendt). Playmaker Lukas Karlsson (Bækkelaget, Norge). Bagspiller Rasmus Boysen (Elverum, Norge). Højreback Nikolaj Enderleit (TTH). Stregspiller Jonas Bruus Tidemand (Skjern). Træner Jan Paulsen (ukendt).

Mors-Thy Håndbold:

Tilgange: Målmand Nicklas Graugaard (Skive). Venstrefløj Frederik Nørbjerg Thomsen (Stoholm). Venstreback Jens Dolberg Plougstrup (lejet i BSV). Bagspiller Tobias Rasmussen (Skive). Højreback Jonas Gade (Lemvig-Thyborøn). Stregspiller Emil Bergholt (Tønder).

Afgange: Målmand Ronnie Nicolaisen (Lemvig). Playmaker Nicolai Sommer (HC Midtjylland). Bagspiller Mads Kjeldgaard Andersen (BSV). Højreback Nicolaj Spanggaard (Lemvig). Stregspiller Asbjørn Madsen (Follo, Norge). Stregspiller Kasper Didriksen (HC Midtjylland). Assistenttræner Heino Holm (civilt job).

Nordsjælland Håndbold:

Tilgange: Målmand Frederik Andersson (Ringsted). Målmand Marcus Holmén (Skövde, Sverige). Venstrefløj Frederik Iversen (Skanderborg). Venstrefløj Tobias Rasmussen (Skjern U-hold). Bagspiller Matias Campbell (TIK Taastrup). Bagspiller Fabian Sandven (Bækkelaget, Norge). Playmaker Mathias Møller (Århus). Højrefløj Benjamin Jørgensen (Skanderborg U-hold). Stregspiller Anders Agger (Lemvig). Assistent Torben Nielsen (Ajax København).

Afgange: Målmand Mike Jensen (Balingen, Tyskland). Målmand Mohamed Aktham (ukendt). Målmand Kristian Asmussen (karrierestop). Venstrefløj Lasse Uth (Ribe-Esbjerg). Bagspiller Johan Meklenborg (TTH). Bagspiller Aku Kreutzmann (Toyoda Gosei, Japan). Stregspiller Dan Beck-Hansen (Skövde, Sverige). Cheftræner Ian Marko Fog (ukendt).

Lemvig-Thyborøn Håndbold:

Tilgange: Målmand Ronnie Nicolaisen (Mors-Thy). Playmaker Christian Holm (BSV U-hold). Højreback Jonas Langerhuus (Århus). Højreback Nicolaj Spanggaard (Mors-Thy). Stregspiller Kristian Rammel (Århus). Assistent Jesper Holm (civilt job).

Afgange: Målmand Jesper Sørensen (Skive). Venstrefløj Emil Sidelmann (ukendt). Bagspiller Andreas Damgaard (Tønder). Højreback Mads Høj (ukendt). Højreback Jonas Gade (Mors-Thy). Stregspiller Anders Agger (Nordsjælland). Forsvarsspiller Casper Christensen (ukendt). Cheftræner Claus Uhrenholt (TTH).

KIF Kolding:

Tilgange: Venstrefløj Fredrik Gustavsson (GUIF, Sverige). Venstreback Troels Jørgensen (AIK, Sverige). Playmaker Chris Jørgensen (SønderjyskE). Højreback Árni Bragi Eyjólfsson (Afturelding, Island). Stregspiller Benjamin Pedersen (Ringsted). Cheftræner Ulf Sivertsson (Helsingborg, Sverige). Assistenttræner Andreas Toudahl (Odder).

Afgange: Højreback Kasper Irming (karrierestop). Stregspiller Cyril Viudes (karrierestop). Assistent Lars Rasmussen (ukendt).

TMS Ringsted:

Tilgange: Målmand Frank Mikkelsen (GOG). Højrefløj Oscar Rasmussen (Roskilde).

Afgange: Stregspiller Benjamin Pedersen (Kolding). Højrefløj Anders Møller (studie i udlandet). Bagspiller Lasse Sinding (Ydun). Målmand Frederik Andersson (Nordsjælland).

Fredericia HK:

Tilgange: Stregspiller Rasmus Jensen (BSV). Stregspiller Mathias Hedegaard (Otterup). Bagspiller Viktor Skillhammar (Benidorm, Spanien). Bagspiller Jesper Lindgren (GUIF, Sverige). Højreback Kristian Olsen (Skanderborg U-hold).

Afgange: Playmaker Frederik Krarup (ukendt). Højreback Peter Nielsen (karrierestop). Stregspiller Jimmi Elmgaard (Tønder).