Håndbold

Iversen er træt af 'irriterende' testdag, selvom Klavs Bruun lover at deltage

Fredag skal landsholdstruppen gennemføre en række fysiske tests, som blandt andet skal fungere som pejlemærker i den fremtidige træning.

Det danske kvindelandshold går på sommerferie med VM-billet i bagagen efter en fornem sejr på 26-14 over Schweiz onsdag aften.

Men før spillerne med god samvittighed også kan fylde kufferten med solcreme, badetøj og solbriller, skal de fredag gennemføre en række hårde og fysiske laboratorietests, som bliver målt af trænere fra Team Danmark. Det drejer sig primært om løsetests.

Og det er ikke just noget, stregspiller Sarah Iversen ser frem til.

- Det er da skide irriterende. Jeg tror, vi har mest lyst til at tage ud og fejre det (VM-billetten, red.) helt vildt og give den en over nakken, lød med et smil fra Iversen efter sejren over Schweiz.

- Vi må vente til lørdag, hvor vi skal hygge en hel dag, men lige nu kunne jeg da godt drikke nogle øl og nogle shots senere ud på natten. Hvis vi påvirker Klaus lidt, kan det være, han gider at fjerne de der forbandede tests på fredag.

Landsholdstruppen har allerede i sidste uge været igennem en række af Team Danmarks tests. Det drejer sig om følgende::

  • Squat
  • Nordic hamstring (test af styrke i baglår)
  • Retningsskiftetest (test af bevægelighed)
  • Tre længdehop på et ben (test af eksplosivitet)
  • Liggende træk (test at styrke i bagsiden af overkroppen)
  • YO YO-test (en løbetest bedre kendt som ’bip-test’)

Ifølge Line Hovgaard, fysisk træner i Team Danmark, tager landsholdsspillerne typisk 105-110 kilo i squat. Ingen er under 100 kilo.

Og men fredagens strabadser altså ikke falder i god jord hos Sarah Iversen, lover landstræner Klavs Bruun Jørgensen at være solidarisk.

- Man bliver jo nødt til at gå forrest en gang imellem – eller det vil sige, at jeg nok kommer til at ligge nede bagerst. Men jeg laver helt sikkert også nogle at testene, siger Klavs Bruun.

Det er dog stadig ikke godt nok for Sarah Iversen, selvom hun alligevel ikke helt kan skjule sit gode humør.

Hjælper det at Klavs Bruun deltager?

- Nej, for det er jo bare den åndssvage fedtprocent, han går op i. Det er jo ikke ham, der skal løbe rundt og svede. Jeg vil høre ham sige ordret, at YO YO-testen (også kaldet 'bip-test, red.) er aflyst, og at vi fejrer det i stedet for, siger hun og storsmiler.

Fredagens tests skal dels afdække spillernes fysiske tilstand, men skal også bruges til at sammenligne senere tests med. Det gælder også for ungdomsspillere, der på denne måde kan sammenligne egne resultater med landsholdsspillernes.

Kvindelandsholdet samles igen i slutningen af juli, hvor det dog kun bliver med spillere fra den danske liga.