Håndbold

Dansk kvartet scorer tysk håndboldguld med Flensburg

Flensburg-Handewitt med fire danskere på holdet genvandt det tyske mesterskab med en sejr over Bergischer HC.

Rasmus Lauge, Lasse Svan, Anders Zachariassen og Simon Hald har formentlig guldsmil på læberne og champagne i blodet, når de mandag møder ind i det danske håndboldlandsholds lejr i København.

Sammen med Flensburg-Handewitt vandt den danske kvartet nemlig det tyske mesterskab, da den slesvigske klub søndag eftermiddag hentede en sejr på 27-24 ude mod Bergischer HC.

Det er andet år i træk og tredje gang i klubbens historie, at Flensburg-Handewitt får papir på at være Tysklands bedste håndboldhold.

Flensburg-Handewitt behøvede blot et enkelt point for at holde rivalen THW Kiel bag sig. Men udekampen mod Bergischer HC, Bundesligaens nummer syv, blev lovlig spændende i slutfasen.

Hjemmeholdet havde flyttet forestillingen fra den sædvanlige hjemmebane i Wuppertal til den store ISS Dome i Düsseldorf med plads til mere end 11.000 tilskuere.

Men den flotte kulisse så nu ikke til at ryste gæsterne, der efter 25 minutter førte 13-6, og så levede de mange medrejsende Flensburg-fans med, at holdet holdt en scoringspause i resten af første halvleg.

Med en 13-8-føring i ryggen ved pausen kunne tilskuerne blot trække på skuldrene over, at Kiel samtidig førte 15-13 over Hannover.

Så længe Flensburg-Handewitt blot sikrede sig mindst uafgjort, ville Kiels anstrengelser være forgæves.

Hjemmeholdets spillere var dog ikke indstillede på at være statister i Flensburgs mesterskabsfest, og Bergischer HC kæmpede også for at holde liv i muligheden for at spille europæisk håndbold i næste sæson.

Derfor blev snoren holdt stram, Flensburg fik ikke lov til at trække fra, og forskellen mellem de to klubber lå i stort set hele anden halvleg og svingede mellem tre og fire mål.

Da Fabian Gutbrod fire minutter før tid reducerede til 23-24 blev det pludselig spændende igen.

Men Rasmus Lauge, som spillede sin sidste kamp i tysk håndbold inden skiftet til Veszprem i Ungarn, fremtvang et straffekast på det efterfølgende angreb, og Magnus Jøndal sikrede reelt guldet fra syvmeterstregen.

Da Magnus Rød i de sidste sekunder kunne score til slutresultatet 27-24, brød jublen løs blandt Flensburg-spillerne, der endte med at vinde 32 ud af 34 ligakampe i sæsonen.

THW Kiel med Niklas og Magnus Landin på holdet sluttede med to point færre og må nøjes med sølv.