Håndbold

Jacobsen vil spare Mikkel Hansen

Landstræner Nikolaj Jacobsen overvejer at spare flere spillere, hvis Danmark slår Ukraine onsdag aften.

Mikkel Hansen kommer kun til at spille den første af ugens to EM-kvalifikationskampe.

Det fortalte landstræner Nikolaj Jacobsen på mandagens pressemøde med håndboldherrerne. Superstjernen fra Paris-Saint Germain har haft ondt i albuen gennem et stykke tid, lyder forklaringen.

- Jeg har betændelse i albuen, som jeg har haft i lidt tid uden at kunne komme af med det. Vi tager det lidt dag for dag, siger Mikkel Hansen til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Det gør ondt, når jeg skyder i visse forskellige skudformer.

Danmark spiller de to sidste EM-kvalifikationskampe mod Ukraine og Færøerne. En sejr i den første kamp vil sikre Danmark den forventede kvalifikation til slutrunden i januar.

  • 12. juni klokken 18: Ukraine – Danmark

  • 16. juni klokken 18: Danmark – Færøerne

Forventer flere ændringer

I modsætning til Mikkel Hansen sidder Mads Mensah Larsen over i den første kamp. Han er sendt hjem med symptomer på en voldsom omgang halsbetændelse, fortæller Nikolaj Jacobsen.

Derudover åbner landstrænerne for en række ændringer i hjemmekampen mod Færøerne, der kun har fået et point i de fire første kampe.

- Nu ser vi, hvordan og hvorledes den første kamp forløber. Vinder vi i Ukraine, sætter det en lidt anden dagsorden for resten af ugen, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

- Jeg har stor respekt for de spillere, der er gået igennem en lang sæson. Jeg ved godt, at kroppen er ved at være presset, og så kan det være, vi gør lidt andre ting op til kampen mod Færøerne. Men meget afhænger af, hvordan kampen på onsdag forløber.

Onsdagens kamp mod Ukraine spilles klokken 18. Opgøret vises direkte på TV 2 SPORT – se sendeplanen her.