Håndbold

Det sagde danskerne efter kampen: - Vi spillede lige til grænsen

Der var stor lettelse i den danske lejr efter EM-pladsen kom i hus i en knap så velspillet kamp.

Selvom indsatsen ikke var prangende hos det danske landshold, var det lige nøjagtig nok til at tage en sejr og en EM-billet med hjem fra kampen i Ukraine.

Ved pausen var Danmark bagud, og sejrens cifre på 33-30 viser ligeledes, at det var tæt stort set hele vejen igennem

De danske spillere erkender, at spillet ikke flød, men de var naturligvis glade for, at de nu er klar til EM.

Herunder kan du høre, hvad fem af spillerne samt den danske landstræner sagde.

Niklas Landin:

- Det var en svær udebane, hvor vi ikke spillede op til vores bedste og kun spillede lige til den grænse, hvor vi var bedre end Ukraine i dag.

- Det er selvfølgelig alfa og omega for os at blive klar til EM. En slutrunde, hvor vi ikke skulle være med, kan jeg ikke forestille mig, så det er utrolig vigtigt, og vi er selvfølgelig glade for, at førstepladsen og seedningen også er i hus inden sidste spillerunde.

Rasmus Lauge:

- Ukraine har haft en uge til at forberede sig, mens vi har haft halvanden træning, hvor flere af os kommer direkte fra mesterskabsfest, så det er skørt at komme til sådan en kulisse, hvor der mest bare kommer tilskuere for at se på, og hvor der ikke bliver lagt et tryk, som mange af os er vant til.

- Jeg synes, vi startede godt, men så faldt vi ned i gear. Vi havde egentlig godt styr på det og spillede os til gode chancen gennem kampen.

Jacob Holm:

- Jeg er rigtig glad for, vi har sikret os en plads til EM. Det var en lidt hektisk kamp. Vi kommer rigtig godt fra start, men så begynder vi at brænde en masse skud. Jeg synes dog, at vi spiller en rigtig fin anden halvleg.

Henrik Møllgaard:

- Det blev en mentalt hård kamp. Vi fik egentlig den start, vi gerne ville have, men jeg vil sige, at de sidste 15-18 minutter af første halvleg var ikke så opløftende. Så fik vi samlet fint op på det i anden halvleg, hvor vi bare var bedre, selvom vi havde svært ved at slå det store hul. Alt i alt var det to point og hjem igen.

Ukraine gør det her til 10-10 og derefter gør Danmark brug af sin første timeout. Video: TV 2 SPORT

Nikolaj Jacobsen:

- Det var en EM-plads vi kom efter, og det var også det mål, vi havde sat os, inden puljen gik i gang, så det er rart nu at være sikret. Det gør også, at de næste par dage bliver lidt mere afslappende, hvor jeg måske kan give spillerne lidt mere fri, end hvis vi skulle vinde næste kamp.

- Jeg synes egentlig, vi starter fint, men vi brænder en hulens masse 100 procents chancer. Så tager vi den usikkerhed fra angrebet med ned i forsvaret, hvor vi ellers var startet rigtig fint, og Niklas (Landin, red.) var startet godt. Så forplanter det hele sig, fordi vi får brændt nogle chancer. Det var totalt unødvendigt, vi var bagud med et mål ved pausen, men specielt i angrebet får vi spillet os op i anden halvleg.

Danmarks næste kamp er mod Færøerne. Det er klokken 18, og den sendes på TV 2 og TV 2 PLAY.